Azamazing in Queen Real Tribute – Symphony napovedujejo pestro poletno dogajanje

Deli novico s tvojimi prijatelji

Letošnje poletje bo v Kopru zelo zanimivo, saj bo v juniju potekal koncertni spektakel, ki bo na čarobnem Titovem trgu v Kopru pričaral vzdušje, ki so ga znali izvabiti iz publike samo Queen-i, že v mesecu maju, pa bo poletje napovedal prvi dogodek Azamazing, ki ga pripravljajo za goste prestižnih ladij Azamara Club Cruises, ladjarja Royal Caribbean Cruise Line.

Letos bo tako na največji koncertni oder v Kopru stopila zasedba Queen Real Tribute ob spremljavi 55-članskega simfoničnega orkestra. Dogodek organizira lokalni Radio Capris, idejo pa so dobili prav ob filmski zgodbi o Freddieju Mercuryju in skupini Queen, ki podira vse rekorde – postal je najbolj gledana glasbena biografija vseh časov in eden od najbolj gledanih filmov vseh časov v Sloveniji. Film je na letošnjih oskarjih prejel štiri zlate kipce, je pa tudi dobitnik zlatega globusa.

Queene poznajo domala vse generacije. Hiti, kot so »Bohemian Rhapsody«, »We Will Rock You«, »Who Wants To Live Forever«, »I Want It All«, »Don’t Stop Me Now« in »Radio Ga Ga« predstavljajo glasbeno zapuščino ene največjih zasedb vseh časov, ki je ni potrebno posebej predstavljati.

 width=
Letos bo na največji koncertni oder v Kopru stopila zasedba Queen Real Tribute ob spremljavi 55-članskega simfoničnega orkestra.

To zapuščino bodo na najboljši način na odru Radia Capris predstavili tudi Queen Real Tribute – Symphony, ki imajo za seboj že štiri velike turneje po Braziliji, nastopili pa so tudi na mnogih velikih festivalih po svetu. 55 vrhunskih glasbenikov obljublja preko 2 urni nastop, v katerem bodo odigrali prav vse največje uspešnice legendarnih Queenov. Posebno pozornost sicer namenjajo scenskemu nastopu. Frontman je oblečen v identične kostume, kot jih je v svojih nastopih imel karizmatični Freddie Mercury, kitarist igra na isti model kitare, ki jo je na nastopih uporabljal Brian May …

Radio Capris bo prve vstopnice v prodajo ponudil v sredo 13. marca. Na voljo bodo na Eventimovih prodajnih mestih in na www.eventim.si.

Azamazing vsako leto navduši

Zagotovo pa ne moremo tudi mimo treh zanimivih dogodkov Azamazing, ki se bodo zgodili v maju, juniju in septembru. Titov trg se bo takrat odel v čudovito glasbeno kuliso, kjer bodo goste prestižne ladje iz družine Azamara Club Cruises zabavali odlični slovenski glasbeniki in njihove brbončice razvajali lokalni ponudniki.

Kot zanimivost naj omenimo, da je marca 2018, Mestna občina Koper, na sejmu Seatrade Cruise Global 2018 v Miamiju prejela posebno priznanje ladjarja Azamara Cruises, in sicer za vrhunsko izvedbo dogodkov Azamazing, ki jih ladjar vsako leto prireja za goste njihovih najbolj prestižnih potniških ladij širom sveta.