V Kopru predvidevajo sodobno in drzno oblikovano mestno avtobusno postajo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Še do ponedeljka, 18. marca lahko vsi zainteresirani ponudniki predložite ponudbe za izdelavo projektne dokumentacije za obnovo avtobusne postaje v Kopru, s pridobitvijo gradbenega dovoljenja. Mestna občina Koper namreč namerava celovito obnoviti avtobusno postajo Koper. Namen obnove je predvsem njena posodobitev z uvedbo strukturnih, torej prostorskih in prometnih ter funkcionalnih izboljšav in rešitev.

Glavna cilja Mestne občine Koper sta zagotoviti funkcionalnost in prijaznost za vse uporabnike, predvsem pa oblikovati prepoznavno in privlačno arhitekturno in prostorsko ureditev kot eno izmed ključnih vstopnih in izstopnih točk v mestu Koper.

Zdajšnja podoba avtobusne postaje je za današnji čas nesprejmljiva, brez pokritih peronov, brez urejenega prostora za potnike, voznike in hrambo prtljage, brez urejenih sanitarij in prometnega urada je uporabnikom malo da ne neprijazna.Še več, obstoječe asfaltno vozišče in prometne površine ter potniški peron so razpokani in neravni ter dotrajani.

Zato na Mestni občini Koper predvidevajo ureditev dostopne ceste s priključkom (uvoz/izvoz) na obstoječe prometno omrežje, vsaj 14 parkirnih postajnih niš, od tri do pet pomožnih parkirnih mest za kratkotrajno parkiranje avtobusov, dve parkirni mesti za električno polnjenje avtobusov in postajo za taxi vozila, servisne ter tehnične površine. Urejene bodo tudi čakalne površine, vključno z javnimi sanitarijami, zaščitenimi čakalnicami, prostorom za postavitev avtomatov, kioskov, pitnikov in druge urbane opreme. Manjkali ne bodo niti postajno prometna pisarna in vse potrebne spremljajoče infrastrukturne naprave in priključki na gospodarsko javno infrastrukturo (elektrika, javna razsvetljava, vodovod, kanalizacija). Poleg tega načrtujejo urejen postajni sistem informacijske tehnologije in vgradnjo naprav za zagotavljanje javnega brezžičnega dostopa do interneta.

Cilj je torej vzpostaviti sodobno in drzno oblikovano, vendar uporabnikom prijazno osrednjo mestno avtobusno postajo kot pomemben element intermodalnega potniškega terminala Koper.

Več o oddaji ponudbe pa najdete TUKAJ!