VARNOST V PIRANU: Policisti na lipicancih prava atrakcija

Deli novico s tvojimi prijatelji

V nedeljo 10. marca in v torek 12. marca so piranski policisti skupaj z dvema policistoma konjenikoma Postaje konjeniške policije PU Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom na tem območju. Policista konjenika sta bila z lipicancema velika atrakcija na Obali.

Njuna vloga je bila tokrat predsvsem preventivna, sicer pa se obalni policisti skupaj z lokalno skupnostjo aktivno trudijo za vzpostavitev čimbolj varnega okolja, so sporočili s PU Koper. Kljub temu, pa so policisti v tem času izvedli nekaj postopkov ugotavljanja identitete in opravili razgovore z domačini.

Konjenika sta požela veliko zanimanja, domačini in turisti so ju ustavljali, se z njima pogovarjali in ju fotografirali. V dogovoru s komunalnim podjetjem Okolje Piran pa so policisti poskrbeli tudi za to, da mimoidočih niso zmotile konjske fige.

 width=
Foto: PU Koper

“Takšne oblike sodelovanja bomo poskušali izvesti tudi med poletno turistično sezono. Najpomembnejše in najpogostejše naloge policistov konjenikov so povezane z varovanjem vseh vrst javnih prireditev in shodov ter povsod, kjer je pričakovati množično kršenje javnega reda in miru,” so nam zaupali na PU Koper in dodali, da so službeni konji izvrstni pomočniki, ki na preventivnih akcijah policije vedno očarajo obiskovalce, še posebej otroke, hkrati pa lahko te živali na ukaz postanejo izredno učinkovito prisilno sredstvo. Tako domačini kot tudi turisti jih praviloma dobro sprejmejo, največkrat z nasmeškom na obrazu.