Koprski rokometaši poraženi, a vendar optimistični

Deli novico s tvojimi prijatelji

V torerk, 12. marca, so koprski rokometaši odigrali četrfinalno tekmo Pokala Slovenije. Gostovali so pri velenjskem Gorenju. Žal pa jim tokrat ni useplo ponoviti uspešne igre, premoč so morali priznati nasprotniku. Končni rezultat je tako bil 30 : 26 za Gorenje iz Velenja.

Fantje so četrfinalni obračun začeli dobro. Trdo v obrambi in izdelanimi akcijami so uspešno držali korak z domačo ekipo. V 21.minuti tekme so se domačini sicer uspeli oddaljiti za štiri zadetke, 13 : 9. Na odmor so se rokometaši RD Koper odpravili s tremi zadetki zaostanka, 15 : 12.

 width=
Foto: RD Koper

Drugi polčas so zato začeli odločno in že v uvodnih minutah zaostanek znižali na zadetek, 15 : 14. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, v kateri pa so bili v rahli rezultatski prednosti domači rokometaši. V drugem delu polčasa so koprski rokometaši imeli nekaj priložnosti za vodstvo, ki pa jih niso dobro izkoristili. Če se je v prvem polčasu izkazal Postogna, je v drugem to nalogo prevzel Mirza Haseljić, pa vendar sama končnica tekme fantom iz RD Koper ni bila naklonjena. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 30 : 26, ki tudi nadaljuje v zaključni trunir Pokala Slovenije.

S petimi zadetki je bil najboljši strelec Marko Matijašević, 4-krat pa sta zadela Žiga Smolnik in Adam Bratković. Pokal Slovenije je tako za RD koper že zaključen, v državnem prvenstvu pa imajo še vsa vrata odprta. Že v soboto se odpravljajo na gostovanje v Škofjo Loko, kjer bodo odigrali zadnjo tekmo rednega dela Lige NLB.