KOLESARSKA DIRKA: Primož Roglič lovi drugo skupno zmago te sezone

Deli novico s tvojimi prijatelji

Z današnjo sedmo etapo, 10-kilometrsko vožnjo na čas v San Benedettu del Trontu se bo končala dirka svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Povsem ravninski kronometer bo dal odgovor o končnem zmagovalcu, Britanec Adam Yates pa brani 25 sekund prednosti pred Slovencem Primožem Rogličem.

Roglič je sicer boljši kronometrist od Yatesa, a je 25 sekund na tako kratki trasi, ki je povrhu povsem ravninska, lahko kar velik zalogaj. Po mnenju kolesarskih strokovnjakov in tudi nekaterih favoritov bo Zasavec nadoknadil zaostanek in prišel do skupne zmage.

Zvezdnik nizozemskega moštva Jumbo-Visma je sicer v napovedih previden in skop: “Bomo videli po vožnji na čas. Kot vedno bom dal vse od sebe.”

Yates pa ni prepričan, da je 25 sekund dovolj velika prednost za končni uspeh. “V moji glavi bi si želel imeti 45 sekund prednosti, da bi bil varen. Mislim, da je 25 sekund premalo. Lani sem proti Rogliču v kronometru izgubil 36 sekund. Trasa mi ne ustreza. Če bi bil kakšen vzpon, če bi bila proga bolj tehnična, bi bil bolj samozavesten,” je menil po nedeljski kraljevski etapi.

Roglič lovi drugo skupno zmago v tej sezoni, najboljši je bil že na dirki po Združenih arabskih emiratih.

 

STA