GZOP zahteva sklic seje

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nedavno so svetniki v piranski občini Dina Kolar (GZOP), Katja Blažič (GZOP), Lara Fojan Zanutto (GZOP), Nevenka Kavčič (GZOP), Davorin Petaros (GZOP), Gabrijel Franca (GZOP), Kristijan Cerovac (GZOP), Barbara Kožar (LEVICA), Savo Radić (neodvisni svetnik) in Vojko Jevševar (SDS), podali zahtevo za sklic redne seje, na kateri bi potrdili zapisnike 8. redne seje ter 1. in 2. izredne seje. Menijo, da so zapisniki izrednega pomena za nadaljne presojanje sprejemanja ureditve ribiškega pristanišča in Jernejevega kanala.

 

Naj spomnimo, da so svetniki na zadnji seji občinskega sveta naposled le sprejeli investicijski projekt ureditve ribiškega pristanišča v Seči. V primeru, da tega ne bi sprejeli, bi občina ostala brez dveh milijonov nepovratnih evropskih sredstev. Svetniki GZOP želijo, da se v naslednjih tednih predstavi projekt krajanom, saj menijo, da je le skupen dogovor o sonaravnem razvoju vseh lahko prava pot naprej. Sodelovanja s strani občine si želijo tudi v KS Lucija, ki pričakujejo obrazložitev projekta s tehtnimi argumenti, primernimi za tako zahteven projekt, ki posega v življenje vseh prebivalcev ter predvsem v zaščiteno naravno in kulturno dediščino tega področja.

 

Na zahtevo seje so se odzvali tudi na piranski občini, ki so povedali, da bo župan Občine Piran, Đenio Zadković, pobudo v naslednjih dneh dodatno preučil in nato po potrebi sklical v prvi polovici meseca avgusta redno sejo, na kateri naj bi se na pobudo določenih svetnikov potrjevali zapisniki 8. redne seje in 1. ter 2. izredne seje.