Vodišek na Evropskem prvenstvu trenutno tretji

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za udeleženci evropskega prventva v formuli kite je že 10 regat, v katerih ni izstopal nihče od favoritov. Koprčan Toni Vodišek je kvalifikacije končal na tretjem mestu.

Zaliv Orsitana je 90 jadralcem iz 22 držav minule dni postregel z raznolikimi vetrovi, ki so krog kandidatov za zmago zožali na pet imen. Prvi je trenutno vodilni Francoz Theo De Ramecourt (10 točk), najhitrejši v četrtkovih regatah po 22 vozlih. Tik za petami mu je rojak Axel Mazella (11 točk), strokovnjak v srednje močnem vetru. Toni Vodišek je na tretjem mestu z enakim seštevkom kot četrtouvrščeni Benoit Gomez iz Francije (14 točk), peterico pa zaokrožuje Nemec Florian Gruber (19 točk), za katerim zeva velika točkovna vrzel.

Lov na evropsko krono se po štafetni preizkušnji (to je Vodišek izpustil zaradi utrujenosti) nadaljuje v jutri s finalnimi plovi. Najboljši krmarji bodo odslej jadrali skupaj in ne več razdeljeni v dve floti, za pester razplet finala pa bo dodatno poskrbel veter, ki naj bi upadel na približno 10 vozlov.