Obsežna sanacijska dela v občini Piran

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran je po uspešno zaključenem največjem javnem razpisu za sanacijo določenih delov občinskih cest, ki so bili izbrani skladno z letnim načrtom vzdrževanja za obdobje 2019 do 2021, začela s sanacijskimi deli.

Na razpisu, ki je bil razdeljen z namenom doseganja optimalne cene na štiri sklope, sta bila izbrana kot izvajalca sanacijskih del Cestno podjetje Koper in Hip Plus. V sklopu sanacije bo občina preplastila več kot 18.000 m2 občinskih cest, kar bo v smislu rednega investicijskega vzdrževanja na letnem nivoju največ v zadnjih desetih letih.

 width=

Skladno s sprejetim načrtom vzdrževanja bodo zaradi izrazitih poškodb in prioritetnih razlogov deležni preplastitve določeni odseki naslednjih občinskih cest: Župančiči v smeri doline Dragonje (dela že potekajo), Lucija – Malija, Seča – Korte, Gorgo – Sv. Križ v Parecagu, lokalna cesta na Lucanu, lokalni cesti v središču Sv. Petra in Nove vasi, odsek Sečovlje v smeri proti Lonzanu, iz Dragonje v smeri Svetega Petra (pred in po serpentinah – dela že potekajo), Beli križ – Strunjan, del Oljčne poti v Piranu, cesta med Vrtovi v Portorožu in nekaj manjših odsekov lokalnih cest.

Občina Piran bo namenila za preplastitev omenjenih cestnih odsekov 450.000 evrov. Slednje predstavlja v smislu investicijskega vzdrževanja najvišjo vrednost v zadnjih desetih letih. V tem obdobju je v preteklih letih namenila občina za redno investicijsko vzdrževanje cest na letnem nivoju od 121.762 do največ 354.851 evrov oziroma povprečno okoli 240 tisoč evrov.

 width=

Poleg omenjenih odsekov si bo Občina Piran prizadevala do konca leta izvesti še preplastitev ceste Arze – Fiesa in izdelati ob delu omenjene ceste pripadajoči pločnik.