Športno obarvan vikend v Portorožu privabil mnoge

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vikend v Portorožu je minil v športnem duhu. Že v petek je v portoroški marini potekal 2. Habeco Biznis run, v soboto so tekači nato zavzeli centralno plažo Portorož, kjer so v okviru 3. Nočnega teka pretekli 5 in 10 kilometrov, v nedeljo pa so v Marini Portorož, na 10. Bike festivalu kraljevali kolesarji, ki so se podali na 42, 56, 76 in 126 kilometrske trase.

Glavni cilj vseh treh dogodkov, ki so se zgodili pod okriljem društva Sportorož, je bil predvsem zabava in druženje, zagotovo pa nekaj tekmovalnega duha tudi ne škodi.

Tako je 3. Nočni tek v soboto potekal v tekmovalnem duhu, saj so ob koncu podelili pokale vsem tistim najbolj zagnanim, ki so skozi cilj pritekli prvi, ne glede na vse pa so vsi tekmovalci prejeli certifikat, da so uspešno pretekli 5 oziroma 10 kilometrov. Naj poudarimo, da so Nočne teke organizirali še v Celju, Mariboru, Velenju in Medvodah. Tako je na zaključnem teku v Portorožu potekala tudi podelitev pokalov za skupni seštevek vseh pretečenih kilometrov. Tekmovalci, ki so pridno nabirali točke, so se namreč v veliki večini udeležili vseh Nočnih tekov.

Že v nedeljo pa so se na športnem vikendu v okviru jubilejnega 10. Bike festivala Portorož pomerili kolesarji, ki so prevozili 42 kilometrov dolgo progo, ki so z njo kot bi mignil opravili tudi otroci, za tiste že malce bolj zagrižene kolesarje je bila tu začrtana 56 kilometrska proga, na 76 kilometrov dolgo progo so se podali vsi tisti, ki imajo kolesarjenje v krvi, za tiste, ki se s kolesarstvom ukvarjajo praktično profesionalno, pa so organizirali 126 kilometrov dolgo progo. Prav vsi med njimi pa so prejeli medalje in diplome o uspešno prevoženem maratonu.

Ob tem je potrebno izpostaviti, da je prireditev obiskal tudi kolesar, ki je v letošnjem letu prevozil največ maratonov v Sloveniji. Maksi Beranič, je namreč ta vikend odpeljal svoj 37 maraton v letošnjem letu. Prav tako pa so na maratonih sodelovali invalidi, ki so bili pravi navdih in motivacija za vse sodelujoče, kot tudi tiste, ki so navijali za svoje favorite.

Več o 2. Habeco Biznis runu, ki je v petek povezal podjetnike, pa najdete TUKAJ!