Pestro dogajanje v balinarskem svetu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Stanje na lestvici balinarske superlige je izredno izenačeno, saj ima vodilni Agrochem Hrast le točko prednosti pred drugouvrščeno Skalo. Po petih odigranih krogih ima kar devet ekip realne možnosti za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice, zato je vsaka osvojena točka še kako dragocena, kar še dodatno dviga temperaturo pred sobotnimi obračuni.

V balinarski superligi po petih krogih ni več neporažene ekipe. Edino moštvo brez osvojene točke je Košana, ki jo v soboto čaka izredno težka naloga, saj bo gostovala v Novi Gorici pri vodilnem Agrochem Hrastu. Glede na to, da so se Kobjeglavcem po porazu v Sežani zasledovalci zelo približali, gre pričakovati zavzeto igro domačinov, ki imajo zaenkrat popoln izkupiček v domači dvorani.

Derbi kroga bo odigran v Škofji Loki, kjer bo Skala skušala ponoviti dobro predstavo iz kraškega derbija. Na drugi strani bo Trata še drugo soboto zapored skušala izkoristiti prednost domačega terena in si s četrto zmago v sezoni zacementirati položaj v zgornjem delu lestvice.

Pomembne tekme v lovu na zaključni turnir bodo odigrane tudi v Zabičah, Ljubljani in Postojni. Koprska Marjetica bo na vročem terenu v Zabičah skušala presenetiti domačine, ki se bodo po visokem porazu v Škofji Loki želeli odkupiti svojim navijačem. Krim in Ilirska Bistrica sta v petem krogu zabeležila zmagi in si trenutno skupaj s Trato delita tretje mesto s po šestimi točkami, zmagovalec sobotne tekme pa bo imel zelo ugoden položaj pred pričetkom druge tretjine prvenstva.

Podobno velja tudi za obračun med v Postojni, v katerem glede na stanje na lestvici vloga favorita pripada domači zasedbi, a imajo zagotovo tudi Portorožani svojo računico.

Superliga, 6. krog, sobota ob 15. uri: Zabiče – Marjetica Koper, Krim – Ilirska Bistrica, Postojna – Aikea Antena, Agrochem Hrast – Košana, Trata – Skala. Lestvica: Agrochem Hrast 8, Skala 7, Trata, Krim in Ilirska Bistrica 6, Postojna in Zabiče 5, Aikea Antena 4, Marjetica Koper 3, Košana brez točk.