Poziv k previdnosti pri odlaganju pepela in drugih vnetljivih odpadkov

Deli novico s tvojimi prijatelji

V zimskem času ni redek pojav, da se zaradi napačnega ravnanja z odpadki, vnamejo odpadki na smetarskem vozilu oziroma prihaja do manjših požarov v času skladiščenja odpadkov. Eden takšnih manjših požarov se je zgodil v sredo, dne 4. decembra na platoju za skladiščenje odpadkov v Dragonji, ki so ga zaposleni Okolja Piran uspešno ukrotili, preden je nastala večja škoda.

“Predvidevamo, da je prišlo do požara zaradi pepela, ki še ni bil dokončno ohlajen in se je zaradi tega ponovno vnel. Apeliramo na vse občane, naj bodo pozorni pri odlaganju vnetljivih odpadkov, posebno pepela iz kurišč, ki so lahko vzrok za nastanek požara,” so sporočili z Okolja Piran.

Vnetljive snovi je potrebno predati ob akcijah zbiranja nevarnih odpadkov, pepel pa je potrebno dobro ohladiti, preden se odloži v posodo za odpadke. Starejšim občanom bodo z veseljem priskočili na pomoč ter jim zagotovili brezplačen odvoz tovrstnih odpadkov.

“Zahvaljujemo se za razumevanje in prosimo, da strogo upoštevate naše napotke, s katerimi lahko zmanjšamo verjetnost požarov ter morebitno škodo, tako okoljsko kot ekonomsko,” so še dodali na Okolju Piran