Za vsakogar nekaj

Deli novico s tvojimi prijatelji

Med zanimivimi razpisovalci subvencij in kreditov je Eko sklad. Postopek pridobitve subvencij ali kredita je odvisen od vrste razpisa.

Fizične osebe lahko pridobijo subvencijo ali kredit za naložbo za:

vodo, električno samooskrbo, vozila, gospodinjske aparate, odpadke, menjavo cevi in oblog, izolacijo in okna, ogrevanje in prezračevanje ali nakup/gradnjo/celovito obnovo stanovanjske hiše.

Za gospodarstvo je med raznimi razpisi zanimiva nova Spodbuda za trajnostno mobilnost v podjetjih. Gre za kombinirane finančne spodbude v obliki nepovratnih sredstev, v višini od 20 do 50 odstotkov vrednosti naložbe (odvisno od ukrepa) in kredita, z ugodno obrestno mero. Na razpisu lahko sodelujejo pravne osebe, s.p.-ji in druge fizične osebe, ki opravljajo registrirane dejavnosti. Predmet sofinanciranja je:

izdelava mobilnostnih načrtov, postavitev parkirišč za kolesa in kolesarnice, nakup električnih koles (e-koles) in koles za službeno uporabo, nakup polnilnic za električna vozila in polnilnic za vozila na vodik, prikazovalniki bližnjih postajališč in odhodov z njih v realnem času in registratorji odhoda ter prihoda za trajnostne načine prevoza.

Občine – zanimiv razpis za občine je npr. spodbuda za gradnjo skoraj ničenergijskih stavb splošnega družbenega pomena.

Na razpolago smo vam za prijavo vaše projekte ideje. E: info@euronobile.si, T: 040 608 342.

Pripravil: Euro Nobile, Nevija Božič s.p.

 width=

Oglasno sporočilo