Piran: Oderuškim taksistom odklenkalo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občinski svet Občine Piran je že leta 2015 sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o avtotaksi prevozih na območju Občine Piran, s katerim je bila določena višina maksimalne cene za izvajanje avtotaksi prevozov na območju Občine Piran (za prevoze, ki se začnejo in končajo na območju občine Piran). Tako znaša maksimalna cena za izvajanje avtotaksi prevozov na območju Občine Piran za vožnje od 0 do 3 km 8,00 eur z DDV, za vsak naslednji prevoženi km pa 2,00 eur z DDV (za vozila 4 + 1 sedež) oz. 2,50 eur z DDV (za vozila 8 + 1 sedež).

Kljub temu, da so maksimalno ceno za izvajanje avtotaksi prevozov na območju Občine Piran uvedli ravno na predlog in pobudo večine avtotaksistov, so na podlagi prijav ugotavili, da nekateri med njimi odloka ne spoštujejo in zaračunavajo neprimerno višje cene, tako krajanom, kot obiskovalcem (tudi po npr. 25 eur na relaciji Piran – Portorož, 40 eur na relaciji Portorož – Seča), kar negativno vpliva na podobo turistične destinacije in meče slabo luč tako na vse avtotaksiste kot na vso turistično dejavnost.

»Z namenom, da se zaračunavanje občutno previsokih taksi prevozov konča in področje izvajanja avtotaksi prevozov uredi, bomo na Občini Piran pred pričetkom turistične sezone poostrili nadzor nad celotnim področjem izvajanja avtotaksi storitev, s poudarkom na spoštovanju maksimalne tarife za izvajanje avtotaksi prevozov«, so povedali na Občini Piran.

Ob tem so dodali: »Ob tej priložnosti pozivamo tudi vse uporabnike avtotaksi prevozov, da v primeru zaračunavanja previsokih tarif, ki so v nasprotju z veljavnim odlokom, shranijo izdani račun in nam kopijo pošljejo ali po elektronski pošti na redarstvo@mir.piran.si ali na naslov Občina Piran, Tartinijev trg 2, 6330 Piran«.

Višina maksimalnih tarif, z informativnimi razdaljami (med Piranom, Portorožu, Lucijo in letališčem – vir google maps), je razvidna tudi na informativnih tablah, ki so nameščene na osrednjem taksi postajališče v Piranu in Portorožu.

 width=