Koper, ena najbolj trajnostno naravnanih destinacij

Deli novico s tvojimi prijatelji

V okviru Zelene sheme slovenskega turizma, nacionalnega programa za spodbujanje in pospeševanje trajnostnega turizma, so destinacije Koper, Komen, Rogaška Slatina, Idrija in Podčetrtek pridobile zlati in srebrni znak Slovenia Green, poleg tega pa so se uvrstile na seznam najbolj trajnostnih destinacij sveta.

Destinacija Koper se je tako poleg Komna, Rogaške Slatine, Idrije in Podčetrtka uvrstila na seznam najbolj trajnostnih destinacij sveta in 25 najboljših v Evropi, so sporočili s Turistične organizacije Koper. Nagrade so podelili v sredo v okviru mednarodne turistične borze ITB Berlin.

V okviru ITB Berlin so bili podeljeni tudi certifikati Travelife, ki ga je za izpolnjevanje standardov na področju trajnostnega in družbeno odgovornega delovanja prejela tudi slovenska turistična agencija Atlas Express.

Slovenska turistična organizacija je oblikovala Zeleno shemo slovenskega turizma z namenom združitve različnih prizadevanj na ravneh od posamičnih ponudnikov do mest, občin in regij v smeri razvoja trajnostnega turizma, pa vendar je zelena shema še mnogo več, saj oblikuje ponudbo za gosta, ki vedno bolj išče stik z naravo.

 

Foto: FPA