×

Uredniški odbor

Smo ekipa zagnanih novinarjev in avtorjev, ki skupaj ustvarja vsebine portala in časopisa OBALAplus. Preko spletne strani obalaplus.si z dnevnimi novicami nagovarjamo tako prebivalce slovenske Istre kot vse Slovence, ki jih zanima, kaj se dogaja pri nas. Naše pogonsko gorivo so navdušenje, strast in poslanstvo v ustvarjanju neodvisnega medija, brez skrajno rumenih vsebin, predvsem pa brez prišepetovalcev iz ozadja.

V uredništvu skrbimo za to, da vam zagotavljamo neodvisno in objektivno interpretacijo dogodkov in informacij. O družbeno pomembnih temah poročamo poglobljeno in zavzemamo neodvisna stališča, v ospredje pa postavljamo vas, bralce. Brez vas in vašega mnenja o našem delu namreč ne bomo tako uspešni, kot si želimo biti, zato se še posebej veselimo vaših odzivov. Nas želite opozoriti na napake? Imate dobro zgodbo? Veste za dogodek, ki si zasluži večje pozornosti? Pišite nam na urednistvo@obalaplus.si

Tiskana izdaja v obliki brezplačnega neodvisnega časopisa izhaja mesečno in se preko Pošte Slovenije distribuira v 25.500 gospodinjstev v občinah Piran, Ankaran in Izola ter Mestni občini Koper.

Za poglobljene intervjuje z zanimivimi osebnostmi iz slovenske Istre in širše skrbi Bojana Leskovar, Boris Šuligoj vsak mesec brez dlake na jeziku piše o dogodkih, ki so najpogostejša tema pogovorov domačinov in praviloma odmevajo tudi drugod po Sloveniji. Direktorici koprskega gledališča Katji Pegan so se pri pisanju kolumn pridružili Andrej Mrevlje, ki nas seznanja z zgodbami iz Združenih držav Amerike, zdravnik Dorijan Marušič in novinar Leon Magdalenc. Strani v časopisu in na spletni strani z zanimivimi zgodbami in urbanimi miti vsak mesec obogati Manca Hribovšek, za pogovore z zanimivimi osebnostmi skrbita Nataša Benčič z Radia Koper in Andreja Comino. Z vsemi novostmi v slovenski Istri in širše vas seznanjajo Eva Branc, Petra Mežnarc, Milica Golijanin in Andreja Čmaj Fakin.

Za ljubitelje vrtnarjenja redno pripravlja nasvete Sašo Mejak. Nepogrešljivi soustvarjalki vsebin sta Katja Kozlovič in Sabrina Simonovich, ki z nasveti spodbujata k skrbi za telesno in duševno zdravje.

Ustvarjalca in akterja “iz ozadja” sta Tedy Grbec iz podjetja GT-design, ki skrbi za grafično podobo tiskane izdaje in Elvis Dobrilovič, ki je preglednost in funkcionalnost portala vzel kot osebni izziv, oblikovanje spletnega portala pa je v rokah podjetja Emigma d.o.o.

Direktor podjetja in odgovorni urednik Mauro Belac je zadolžen za to, da vse deluje kot dobro naoljen stroj. Z zagotavljanjem zadostnega števila promocijskih sporočil omogoča redno izhajanje časopisa, širjenje ekipe ustvarjalcev in ustvarjanje kakovostnih vsebin. Predvsem pa, da nas lahko berete brezplačno! Vsak mesec! Glavni urednik Tomaž Perovič pa skrbi, da v naših vrsticah ujamemo duh časa in da je vse tako, kot mora biti.

Veseli bomo, če nam boste sledili tudi na Facebook profilu OBALAplus.

Želimo vam veliko užitka ob branju našega časopisa in spremljanju spletnega portala s pogledom na morje.

Eva Branc, uredništvo spletnega portala