RD Koper zmagali na domačem parketu

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Areni Bonifiki so koprski rokometaši včeraj gostili ekipo Dobove. Po sicer nekoliko slabših uvodnih minutah so se hitro dvignili in popolnoma nadigrali dobovsko ekipo, o čemer priča tudi končni rezultat tekme, 36 : 23.

Tekmo so odprli nekoliko medlo in dopustili nasprotniku, da jim je dihal za ovratnik, kljub temu pa so si v 8.minuti tekme že uspeli priigrati tri zadetke prednosti. Agresivnost v obrambi in natančno izdelane akcije, so rokometaše Rokometnega društva Koper ob koncu polčasa pripeljale v vodstvo s  šestimi zadetki prednosti (20 : 14).

Tudi v drugem polčasu gostom igra ni stekla. Agresivnosti v obrambi ni bilo videti in koprski rokometaši so prihajali do lahkih zadetkov iz prodorov. Že v 43.minuti tekme so si tako priigrali osem zadetkov prednosti. Tekma se je končala z zanesljivim slavjem RD Koper, ki so zmagali z rezultatom 36 : 23.

Nejc Planinec je imel kar 100 odstotno uspešnost strela na gol ter je bil z desetimi zadetki tudi najboljši strelec tekme, dobro se je izkazal tudi Dani Zugan, ki je zadel je 8-krat, že v prvem polčasu pa je vrata koprskih rokometašev zaklenil Thomas Postogna, ki je na koncu zbral osem obramb.

V torek, 12. marca, pa rokometaše že čaka pokalna tekma proti Gorenje Velenju, nato pa v naslednjem, zadnjem krogu rednega dela, odhajajo na gostovanje k Urbanscape Loki.