Sixt Primorska na domačem parketu premagali Helios Suns

Deli novico s tvojimi prijatelji

V domači Areni Bonifika so košarkarji Sixt Primorske tudi na drugi tekmi Lige Nova KBM za prvaka vpisali zmago. Po zaslugi izvrstne obrambe v drugem polčasu so Helios Sunse iz Domžal ugnali z rezultatom 83 : 53.

Dolga pot iz Beograda, od koder so se po zadnjem gostovanju rednega dela Lige ABA 2 vrnili v noči iz četrtka na petek, je na koprskih tigrih pustila nekoliko sledi, kar so Helios Sunsi izkoristili in po štirih minutah že prevzeli vodstvo z 12 : 6. Kljub temu so se fantje Sixta Primorske uspeli zbrati in do konca uvodne četrtine uspeli ujeti korak s tekmeci ter uvodnih 20 minut dobili z 38:36.

Po vrnitvi na parket so rumeno-modri dokončno prevzeli pobudo. Po zaslugi boljše obrambe, ki je do konca obračuna Domžalčanom dopustila le še 17 točk in kmalu povedli s 14 točkami razlike (43:39) ter tekmo suvereno zaključili z zmago.

V koprski zasedbi je bil na koncu z 18 točkami najboljši Ivan Marinković, točko manj pa je ob sedmih skokih dodal Lance Harris. Znova sta se izkazala tudi Žan Mark Šiško, ki je ob 11 točkah med soigralce podelil osem podaj ter Marko Jagodić Kuridža s 14 skoki (osem v napadu), sedmimi točkami in štirimi podajami.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke našim fantom za zmago. Za nami je zelo težka tekma, na katero smo stopili skorajda direktno iz avtobusa po vrnitvi iz Beograda. Znova sta nas do uspeha vodili igra v obrambi ter podpora navijačev. V drugem polčasu smo dosegli nekaj lahkih košev in zasluženo zmagali.”

Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske:
“Zavedali smo se, da bo obračun zelo zahteven. Zadnji medsebojni obračun smo izgubili, zato smo bili tokrat še dodatno motivirani. V prvem polčasu smo igrali v krču, slaba igra v obrambi pa nam je onemogočala normalno igro v napadu. Po glavnem odmoru smo povezali nekaj dobrih obrambnih akcij, ki so nas popeljale tudi do dobre igre tudi na drugi strani igrišča. S soigralci smo se razigrali in to nas je vodilo do visoke zmage.”

V prihajajočem tednu se bo Sixt Primorska kar dvakrat pomerila z Rogaško. V sredo bo ta ob 18. uri na Obali gostovala v zadnjem kolu rednega dela regionalnega tekmovanja, tri dni za tem pa si bosta ekipi v državnem prvenstvu nasproti stali še na Štajerskem, in sicer ob 19. uri.Na naši spletni strani lahko preberete tudi zanmiv intervju s kapetanom Alenom Hodžićem in vodjo ekipe Goranom Jagodnikom, ki ga najdete na TUKAJ!