KK Sixt Primorska popolnoma razorožili tekmece iz Rogaške Slatine

Deli novico s tvojimi prijatelji

Košarkarji Sixt Primorske so na tretji tekmi v Ligi Nova KBM za prvaka dosegli še tretji uspeh. Na gostovanju v Rogaški Slatini so tekmece po zaslugi odličnega začetka drugega polčasa, v katerem je blestel Američan Lance Harris, ugnali s 95 : 67.

Lepo zapolnjena dvorana v Rogaški Slatini je v prvem polčasu spremljala izenačen, borben in napet dvoboj. Ekipi sta bili vseskozi tesno skupaj, zadnje minute pred odhodom na glavni odmor pa so kljub temu nekoliko bolje izkoristili koprski tigri. Kapetan Alen Hodžić je sedem sekund pred koncem prednost povišal na plus devet (46:37), kljub temu pa je ekipi po 20 minutah ločilo sedem točk, saj je Siniša Bilić po nespametni osebni napaki Corina Henrya pri metu za tri točke s sredine igrišča izkoristil dva izmed treh prostih metov.

Začetek nadaljevanja je minil povsem v znamenju Harrisa, ki je še enkrat več dokazal svoje ostrostrelske sposobnosti. V dobrih treh minutah tretje četrtine je zadel štiri mete za tri točke, vmes pa dodal še koš z razdalje s korakom nazaj. S 14 zaporednimi točkami je primorsko zasedbo popeljal do vodstva s 60:41 in tako dotolkel tekmece, saj ti zmage primorske zasedbe, ki je po vrnitvi na parket pokazala tudi boljšo igro v obrambi, do konca niso uspeli ogroziti.

V dresu Sixt Primorske je bil na koncu z 22 točkami najboljši ravno krilni košarkar Harris (6/10 za tri). Obračun so z dvoštevilčno točkovno bero končali še Ivan Marinković (14 točk, 5 skokov; indeks 20), Hodžić (14 točk; 3/6 za tri) in Marko Jagodić-Kuridža (12 točk, 9 skokov, 4 podaje; indeks 23).

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za odlično igro, predvsem tisto v obrambi. Zahvaliti se moram gostiteljem, ki so zaradi zastojev v prometu odobrili kasnejši začetek obračuna. Ničesar ni za proslavljati, še naprej moramo trenirati, saj si tekme sledijo kot po tekočem traku.”

Lance Harris, košarkar Sixt Primorske:
“V Rogaški Slatini je vedno težko zmagati. Zavedali smo se, da bodo tekmeci na nas dobro pripravljeni. V prvem polčasu smo napravili nekaj napak, ki smo jih v nadaljevanju popravili. Poleg zadetih metov smo izboljšali tudi igro v obrambi in tako zmagali.”

Uspeh na Štajerskem je za izbrance Jurice Golemca lepa popotnica pred začetkom končnice Lige ABA 2, v kateri bodo iskali napredovanje med regionalno elito. Vanjo bo neposredno napredoval prvak drugoligaške druščine, medtem ko se bo poraženec finala v dodatnih kvalifikacijah na dve zmagi meril s predzadnjo ekipo rednega dela prve Lige ABA. V polfinalnem nizu, ki se s tekmo v Areni Bonifika začenja v sredo ob 18. uri, se bodo koprski košarkarji merili z zasedbo Borca iz Čačka. Druga tekma bo v Srbiji na sporedu v nedeljo ob 21. uri, morebitna tretja pa v četrtek znova na Obali.