Koprski rokometaši tokrat prinesli domov zmago

Deli novico s tvojimi prijatelji

Včeraj so rokometaši RD Koper odigrali še zadnjo tekmo rednega dela lige NLB. Odpravili so se na gostovanje k Urbanscape Loki. Prvi polčas je bil vsekakor na strani domače ekipe, v drugem pa so se Koprčani izkazali v obrambi in bili uspešnejši pri strelih na gol. Končni rezultat je bil, 28 : 30.

V dvorani Poden se je začel zelo izenačen dvoboj. Ekipi sta si izmenjavali gole, nato pa so se domači rokometaši v 15.minuti tekme uspeli oddaljiti za dva zadetka, 10 : 8. Obramba Koprčanov ni bila tako trdna, največ preglavic so jim gostitelji povzročali iz krilnih položajev. V napadu so sicer s kombinatorno igro prihajali do lahkih zadetkov, vendar pa je bila sama realizacija nekoliko slabša. V 25.minuti so si gostitelji uspeli priigrati že štiri zadetke prednosti, 14 : 10. Ekipa RD Kopra je zaostanek do konca polčasa uspela znižati na dva gola, 15 : 13.

V drugi polčas so stopili veliko boljše kot v prvi. V napadu sta se tako razigrala Tilen Sokolič in Grega Krečič. Do 36.minute tekme so Koprčani gostitelje ujeli na izenačenje, 17 : 17, le nekaj minut kasneje pa tudi povedli z 18 : 19. Odločnilno vlogo v sami končnici tekme je odigral Krečič, ki je v zadnjih minutah tekme, s tremi zaporednimi zadetki, prevesil tehtnico na stran Koprčanov. Rezultat tekme pa je z zadetkom v zadnjih sekundah tekme postavil Sokolič, 28 : 30.

Že naslednji vikend pa fantje začnejo 1.krog končnice za prvaka lige NLB. Ker so zasedli končno 5.mesto lestvice, se bodo v 1.krogu pomerili s prvouvrščeno ekipo Celja Pivovarne Laško.