PIRAN: Reklamni objekti postavljeni brez dovoljenj kazijo urejenost okolja

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran je pripravila javni poziv vsem fizičnim in pravnim osebam, ki imajo postavljene reklamne objekte brez potrebnih dovoljenj, da jih odstranijo najkasneje do 10. aprila 2019.

Bliža se namreč začetek nove turistične sezone, ko bodo Piran obiskali številni obiskovalci, med katerimi bo mnogo enodnevnih gostov in tistih, ki si privoščijo daljši oddih.

“Eno izmed prioritet Občine Piran predstavlja spodbujanje in krepitev trajnostnega turizma, ki predstavlja za nas veliko razvojno priložnost in možnost za novi preboj v dvigu kakovosti storitev in iskanja novih trgov,” je v pozivu zapisal piranski župan Đenio Zadković

Ključni steber, na kateremu sloni trajnostni turizem, predstavlja poleg varovanja in ohranjanja naravnih ter kulturnih znamenitosti, promocija lokalnih turističnih produktov, kot sta gastronomija in spodbujanje aktivnih doživetij v naravi. “Nič manj pomemben del ne predstavlja skrb za čisto in urejeno okolje, kar lahko dosežemo le s skupnimi prizadevanji,” je še pozval.

Številne promocijske table, kažipoti in velika plakatna mesta, ki so v zadnjih letih nenadzorovano preplavili javni prostor namreč ne prispevajo k večji urejenosti okolja. Neenotno oblikovane obvestilne table in reklamni objekti, ki so v večini primerov postavljeni ob varovalnih pasovih cest, javnih poteh, pločnikih, zelenicah, drogovih javne razsvetljave, prometnih znakih in pročeljih hiš, kazijo in onesnažujejo okolico.

Občina Piran zato poziva vse fizične in pravne osebe, ki so brez ustreznih občinskih dovoljenj postavile reklamno obvestilne table ob javnih cestah in poteh, v varovalnih pasovih, na zelenicah, ob pločnikih, na drogovih javne razsvetljave, prometnih znakih in fasadnih pročeljih, da jih odstranijo najkasneje do 10.aprila 2019. V kolikor reklamne obvestilne table ne bodo odstranjene, jih bo nastroške lastnika začela odstranjevati Občina Piran.