Po Evropskem pokalu razredov Laser, še Sailing Point velikonočna regata

Deli novico s tvojimi prijatelji

Jadralni klub Pirat Portorož že 27. leto zapored načrtuje Sailing Point velikonočno regato, ki bo za najmlajše jadralce organizirana med 19. in 21. aprilom.

 width=
Foto: JK Pirat Portorož

Sailing Point Velikonočna regata predstavlja izbirno regato za izbor reprezentance za več držav, tudi za Slovenijo, zato je dogajanje na morju vedno napeto in zanimivo. Tudi letos se bodo regate udeležili nekateri najboljši evropski mladi jadralci. Prijavljeni so že optimisti iz Slovenije, Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Slovaške, Latvije, Malte, Azerbajdžana in Turčije. Organizatorji so lansko leto zabeležili rekordno število prisotnih.

Po regatnem planu je predpisanih devet plovov. Ob uresničenih vsaj štirih, bo veljal tudi odbitek najslabšega rezultata. Tudi tokrat bo za organizacijo regate ter za nemoten potek prireditve na kopnem in morju skrbelo vsaj 50 članov Pirata in študentov Fakultete za Turistične vede. Mladim jadralcem bodo zagotovljeni tudi najvišji varnostni standardi.

Za mlade jadralce bodo organizirane tudi zanimive spremljajoče dejavnosti, med katerimi bo tudi že tradicionalno in med najmlajšimi tudi najtežje pričakovano sobotno nagradno žrebanje. Tudi letos bo glavna nagrada jadrnica optimist, na mlade jadralce pa čaka še cela vrsta drugih dragocenih nagrad, ki bodo izžrebane zadnji dan, po razglasitvi rezultatov.

V tednu pred regato se bo odvijal trening kamp, na katerem se zberejo številni mladi jadralci, ki pridno trenirajo in se privajajo na razmere v Piranskem zalivu. Sailing Point Velikonočna regata se uveljavlja kot eden najpomembnejših jadralski dogodko za mlade jadralce na slovenski obali in šteje med najbolj obiskane regate v Evropi.