Pometna nesreča s smrtnim izidom in pogrešani Valter Žiberna

Deli novico s tvojimi prijatelji

Svojci pogrešajo 60-letnega Valterja Žiberna iz Senožeč. Nazadnje je bil viden 24. 7. 2019 po 17.00 uri, in sicer v naselju Brestovica pri Povirju.

Opis pogrešanega: je manjše, suhe postave, visok približno 1,65 m, temnejše polti, ima sive lase in visoko plešo ter močne sive brke. Vse, ki bi ga kje videli, prosimo, da o tem takoj obvestijo policijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

 width=
Pogrešani Valter Žiberna

Ob 7.48 se je zgodila hujša prometna nesreča na cesti med Ilirsko Bistrico in Dolenjami, so sporočili s PU Koper. Po prvih podatkih je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, 62-letni državljan Češke, ki je vozil proti Jelšanam in na sredi blagega desnega ovinka zapeljal preko sredinske črte na nasprotno stran. Tu je čelno trčil v motorno kolo BMW K1300, ki ga je vozil 47-letnik z okolice Ljubljane. Motorist je padel. Na kraju so ga oživljali, za tem pa odpeljali v UKC Ljubljana. Pri padcu se je poškodovala tudi njegova 35-letna sopotnica, ki so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Ob 12. uri smo bili z bolnice obveščeni, da je motorist umrl, so še sporočili s PU Koper.