Občina Piran bo do konca tedna objavila največji javni razpis za sanacijo določenih delov občinskih cest

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran bo do konca tedna objavila na portalu za javna naročila razpis za sanacije izbranih odsekov občinskih cest. Skladno s planom in vzdrževanjem občinskih cest za obdobje 2019 do 2021, namerava Občina Piran preplastiti več kot 18.000 m2 občinskih cest, kar bo v smislu rednega investicijskega vzdrževanja na letnem nivoju največ v zadnjih desetih letih.

Skladno s sprejetim planom vzdrževanja bodo zaradi izrazitih poškodb in prioritetnih razlogov deležni preplastitve določeni odseki naslednjih občinskih cest: Župančiči v smeri doline Dragonje, Lucija – Malija, Seča – Korte, Gorgo – Sv. Križ v Parecagu, lokalna cesta na Lucanu, lokalni cesti v središču Sv. Petra in Nove vasi, odsek Sečovlje v smeri proti Lonzanu, iz Dragonje v smeri Svetega Petra (pred in po serpentinah), Beli križ – Strunjan, del Oljčne poti v Piranu, cesta med Vrtovi v Portorožu in nekaj manjših odsekov lokalnih cest.

Poleg omenjenih odsekov, kjer se bodo dela začela predvidoma v drugi polovici septembra oziroma po umiritvi turističnih prometnih tokov, namerava Občina Piran do konca leta izvesti še preplastitev ceste Arze – Fiesa. Za omenjeno cesto se trenutno izdeluje izvedbeni načrt in idejna zasnova za pločnik, ki bo po trenutnem planu izdelan prihodnje leto. Hkrati s tem poteka izdelava PZI dokumentacije za sanacijo Koprske ceste v Portorožu in  ceste do križa v Strunjanu. V obeh primerih gre za cesti iz granitnih kock, kjer si bo Občina Piran prizadevala izvesti sanaciji do konca leta. Ali bo slednji mogoče dejansko izvesti letos, je odvisno od več zunanjih deležnikov. Podobno velja za sanacijo Ulice IX. korpusa v Piranu, ki bo zaradi projektne odvisnosti od številnih zunanjih deležnikov verjetno sanirana prihodnje leto.

Točna višina sredstev, ki jih bo Občina Piran namenila za preplastitev omenjenih cestnih odsekov, bo znana po zaključku javnega razpisa.