Občina Piran bo pričela z izvedbo izgradnje sekundarnega kanala fekalne kanalizacije

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran bo pričela z izvedbo izgradnje sekundarnega kanala fekalne kanalizacije med Vinjolami in Nožedom ter z izgradnjo dela vodovodnega omrežja na tem področju.

Vzdolž lokalne ceste Vinjole-Nožed (lokalna cesta št. 312091) bodo dela obsegala izgradnjo javne kanalizacije v dolžini 1249 m, izgradnjo dela vodovoda v dolžini 870 m ter preplastitev lokalne ceste. Pripravljala gradbena dela so se pričela ta teden, medtem ko bodo naslednji teden začeli gradbena dela, ki bodo trajala 75 dni. Izvajalec bo stroje zagnal v naslednjih dneh na podlagi načrta, ki ga je izdelalo podjetje ISAN 12 d.o.o. in pripravilo v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem. Izvajanje del je Občina Piran zaupala podjetju GRAFIST d.o.o., Sermin 7B, 6000 Koper, ki je bil izbran na podlagi javnega naročila, nadzor pa je bil dodeljen podjetju HABITAT d.o.o., Vanganelska cesta 16, 6000 Koper, ki je bil izbran na podlagi prejetih ponudb. Strošek investicije izgradnje sekundarnega kanala fekalne kanalizacije in dela vodovodnega omrežja bo znašal 573.398,63 eur z vključenim DDV-jem.

Okoliške prebivalce prosimo za razumevanje v času gradnje in izvajanja del na območju Vinjol-Nožeda. Z izgradnjo tega dela sekundarnega kanala fekalne kanalizacije in dela vodovodnega omrežja, se bo izboljšala oskrba s pitno vodo in povečalo varovanje okolja pred nevarnimi izlivi fekalij v podtalne vode.