Previdno na cesti med prazniki

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 133 klicev. Obravnavali so devet prometnih  nesreč,  v  dveh  od  teh  so bili udeleženci lažje poškodovani.

Policisti   so  zasegli  tudi  eno  vozilo.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  dva  vloma  in  eno  tatvino.  Trikrat so intervenirali zaradi kršitve  javnega  reda  in  miru, enkrat v zasebnem prostoru, dvakrat pa na javnem kraju, in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Na cesti Dolenji potok – Jelšane je popoldan zaneslo cisterno, ki jo je peljal 48-letni voznik iz Litije. Zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča in razmere na cesti je izgubil oblast nad polpriklopnikom, ki je začel bočno drseti preko neprekinjene ločilne črte in pri tem z zadnjim odbijačem oplazil desni bok tovornega vozila, ki je pripeljal z nasprotne strani. Po oplaženju sta vozili ustavili na bližnjih izogibališčih. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan  so  v Gabrovici pri Komnu zasegli osebni avto 40-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ponoči so vlomil v gostinski lokal v Dekanih in v Ankaranu. V obeh primerih so ukradli blagajniški minimum.

Opozorila pred prazniki:

Med prazniki nikar ne pozabimo na lastno varnost. V prihajajočih dneh pričakujemo povečan promet, predvsem na cestah, ki povezujejo večja središča, in cestah, ki vodijo do pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. Zato svetujemo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometne signalizacije  v bližini pokopališč.

Previdno na cestah. Vozniki pazite na pešce v okolici pokopališč, pešci pa tudi sami ravnajte tako, da ne boste ogrožali sebe in ovirali drugih. Bodite vidni in previdni. Pri parkiranju in ustavljanju vozil upoštevajte prometna pravila. Vozite trezni.

Motoristi. Razmere na cestah niso več primerne za udeležbo v prometu z motornimi kolesi. Vozna površina je hladna, vlažna, ponekod mokra, marsikje je odpadlo listje, svetli del dneva je krajši itd. Zato si z motornim kolesom odpočijte in na nove vožnje počakajte do naslednje sezone.

Na PU Kranj so pripravili preventivni video, ki si ga lahko ogledate:

https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2401062306777910

Opozarjamo na varnost nepremičnin in lastnine med prihajajočimi prazniki. Izvajajte samozaščitne ukrepe za varovanje doma, ne objavljajte svoje odsotnosti na družbenih omrežjih, poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo doma, imejte dobre odnose s sosedi in ustrezno poskrbite za lastnino. Večjih količin denarja in zlatnine ni varno hraniti doma. V vozilih ne puščajte vrednih stvari, ker so lahko hitro tarča tatov.