Slovenske balinarke v Turčijo na svetovni pokal

Deli novico s tvojimi prijatelji

Turški Mersin bo v začetku novembra gostil ženski svetovni pokal v balinanju. V obmorskem mestu na jugovzhodu Turčije se bodo slovenske balinarke pod vodstvom Mihe Sodca od 1. do 3. novembra potegovale za odličja v konkurenci tekmic iz 12 držav.

Tekmovanje na svetovnem pokalu v modernem paviljonu v Mersinu bo potekalo po ekipnem sistemu. Posamezen dvoboj bo sestavljen iz igre dvojic ter natančnega in hitrostnega zbijanja. Reprezentance bodo razdeljene v štiri skupine, v polfinale se bo uvrstila zmagovalka skupine. Slovenska ženska reprezentanca bo v Mersinu branila bron iz leta 2017, ko je bila v francoskem Saint Vulbasu v skupinskem delu najprej boljša od Monaka in favorizirane Francije, v polfinalu pa je morala priznati premoč Italiji.

Razpored skupin bo znan po petkovem žrebu, ko se bodo pričeli tudi uvodni skupinski obračuni, končne odločitve pa bodo na sporedu v nedeljo.

Ženska članska reprezentanca; Svetovni pokal, Mersin (Turčija), 1.do 3. november 2019.

– Miha Sodec, selektor

– Nina Volčina

– Sara Jenčič

– Tadeja Petrič

– Denise Vidmar, maserka

Predsednik Balinarske zveze Slovenije, Primož Marinko: “S strani organizatorjev smo prejeli več zagotovil, da je varnostna situacija v Mersinu dobra. S te strani ne gre pričakovati večjih zapletov. Verjamem, da je ženska reprezentanca dobro pripravljena, zato se nadejam vrhunskih rezultatov.”

Selektor ženske reprezentance, Miha Sodec: “Tekmovanje bo potekalo po ekipnem sistemu, zato bo zelo pomembno, da vse reprezentantke prikažejo dobre predstave. Od naše reprezentance pričakujem visoko uvrstitev. Upam, da bomo stopili še stopničko višje, kot na zadnjem svetovnem pokalu v Saint Vulbasu.”

Sara Jenčič: “Vzdušje v reprezentanci je super. Dobro smo pripravljene in v vsako tekmo bomo krenile na zmago. Nina Volčina bo naš adut v hitrostnem zbijanju, v ostalih disciplinah pa bo imel selektor na voljo več kombinacij. Formo smo tempirale skozi ligaško tekmovanje in državna prvenstva, zato lahko v Turčiji posežemo visoko.”