Kako zelo pomembne so danes fotografije pri prodaji nepremičnin?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na prodajo nepremičnine se mora dobro pripraviti tudi prodajalec. V zadnji kolumni smo vam zaupali, da so prav tiste nepremičnine, ki so urejene, pospravljene in čiste veliko bolj privlačne za oko kupca, je pa tu zelo pomembno tudi samo oglaševanje nepremičnine, kar pomeni, da k boljši prodaji pripomorejo tudi predstavitvene podrobnosti in fotografije.

Ob tem naj najprej izpostavimo, da v naši nepremičninski družbi ugotavljamo, da je včasih morda lažje prodati popolnoma prazno nepremičnino kot  že urejeno, saj le-ta ponudi vpogled v samo prostornost in hkrati nudi možnost, da si kupci stanovanje ali hišo uredijo po lastnih željah. Ne glede na to, so tu tudi nepremičnine, ki so že urejene in če so te lično in estetsko opremljene, prav tako ni težav s prodajo. V kolikor kupec prepozna stanovanjsko opremo, ki je že v prostorih, kot kvalitetno in se obstoječi stil nepremičnine poenoti z življenjskim stilom kupca, je tudi prodaja take nepremičnine lahko zelo uspešna. Velikokrat se zgodi, da imamo v naši posredniški družbi prav takšen profil kupcev, ki iščejo že opremljeno nepremičnino, saj zaradi svojega načina življenja nimajo časa sami urejati na novo pridobljenih prostorov. To so navadno podjetniki, športniki in na splošno zelo aktivni ljudje, ki si želijo že urejenih stanovanjskih enot oziroma hiš. Zagotovo k prodaji pripomore tudi sama lokacija, o čemer smo pisali že pred časom.

Smo v dobi, ko je tehnologija toliko napredovala, da nikakor ne moremo mimo slikovnega materiala, ki je danes eden pomembnejših dejavnikov, ko se kupci odločajo za nakup nepremičnine ob brskanju po spletu. Prva je namreč prav fotografija tista, ki pritegne njihovo pozornost. Ob tem naj poudarimo, da je bila naša posredniška družba med prvimi, ki je začela poudarjati predstavitev nepremičnin skozi fotografijo, in sicer ne kakršnokoli fotografijo, ampak fotografijo, ki poda realno sliko o tem kako neka nepremičnina dejansko tudi zgleda. Na naši spletni strani tako vedno poskušamo objaviti čim več fotografij nepremičnin, ki so predmet prodaje oziroma se oddajajo. Smo ena izmed redkih nepremičninskih družb, ki na svojih fotografijah ne uporabljamo fotomontaže. Edini dve stvari, ki se ju radi poslužujemo sta osvetlitev in ostrina fotografije, sicer pa strmimo k dejstvu, da mora fotografija odražati popolnoma realno stanje nepremičnine. Ko se s prodajalci dogovorimo za fotografiranje nepremičnine se vedno potrudimo, da so prostori najbolje fotografirani, kar običajno zahteva veliko usklajevanja. Z veseljem vas vabimo k ogledu naše spletne strani www.obala-nepremicnine.si , kjer si lahko ogledate nepremičnine, ki so trenutno na voljo.

 

Branko Lončar

Obala nepremičnine d. o. o.
www.obala-realestate.comStališča avtorjev podpisanih prispevkov ne izražajo nujno stališč uredništva. Za točnost podatkov v podpisanih vsebinah so odgovorni avtorji oz. naročniki objav. Za nepodpisane vsebine je avtor uredništvo.