Naturopatija za domače živali

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ali ste se kdaj vprašali, kako to, da divje živali običajno ne zbolevajo, medtem ko pa naše domače živali pogosto trpijo za raznimi boleznimi, ki so čedalje bolj podobne človeškim?

Biološko je človek zelo podoben vsem ostalim sesalcem, ko smo ogroženi, pa reagiramo podobno kot živali in kot naravna bitja podlegamo enakim naravnim zakonom. Ko smo izpostavljeni hudim stresnim situacijam, se v našem telesu, prav tako kot pri živalih, na biološki ravni odvija cel niz reakcij, ki telo pripravljajo na boj ali beg oziroma na soočenje z nastalo akutno stresno situacijo. Posledično se v naših telesih nabirajo neizrabljene snovi, neporabljena energija in biološki ritmi se le s težavo vrnejo nazaj v normalo. Še posebej, če konfliktne situacije doživljamo pogosto ali celo
vsakodnevno.

Tudi mnogim domačim živalim se godi podobno, saj so, tako kot mi, izpostavljene prisilam in nimajo možnosti živeti v skladu z naravo. Ne smejo se prosto gibati, mi jim odrejamo svobodo, družbo, parjenje in zadovoljevanje vrste bioloških potreb, poleg tega pa si s pomočjo njihove družbe pomagamo tudi pri spoprijemanju z lastnimi čustvenimi težavami, predvsem z osamljenostjo. Medsebojna duševna in čustvena vez je lahko zelo močna, živali so od nas odvisne in večinoma brezpogojno vdane ter zveste. Ugotovili so celo to, da naše domače živali pogosto nase prevzemajo fizične, čustvene in psihološke težave, ki so del našega življenja. Še vedno pa je njihov stik z naravo močnejši in pristnejši kot naš, ko nastopijo zdravstvene težave, pa jim lahko pomagamo z naravnimi metodami, saj se nanje pogosto zelo dobro odzivajo.

Naturopatske metode in pripravki so neinvazivni in brez škodljivih učinkov, prav oligoterapija in gemoterapija, o katerih sem pisala v preteklih dveh izdajah, pa se pri živalih s pridom uporabljata pri mnogih zdravstvenih težavah, kot so kožna obolenja, alergije, razna vnetja, infekcije, prebavne težave, kronična stanja in druge. Tudi pri živalih, tako kot pri ljudeh, se v naturopatiji skuša prepoznati in odstraniti vzroke težav in se na ta način podpre sposobnost samozdravljenja organizma. Naturopati živalim ne postavljamo diagnoz, niti jih ne zdravimo. Pri živalih diagnoze postavljajo veterinarji, naturopati pa lahko z naravnimi sredstvi po svoji moči dodatno pomagamo pri preventivi in pri vzpostavljanju izgubljenega ravnovesja.

 

Romina Salvi, naturopatinja
Natropatski center Aureus
Hotel Laguna Strunjan
www.naturopatija.si
naturopatski.center@gmail.com
gsm: 040 371190

  • Vse informacije v besedilu so zgolj informativnega značaja in niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet, saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov in zato zanje ne moremo prevzemati odgovornosti.

 

  • Stališča avtorjev podpisanih prispevkov ne izražajo nujno stališč uredništva. Za točnost podatkov v podpisanih vsebinah so odgovorni avtorji oz. naročniki objav. Za nepodpisane vsebine je avtor uredništvo.