Sprejem svetovnih prvakov z olimpijskim pridihom

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kulturni dom v Gradišču pri Vipavi je v nedeljo zvečer gostil sprejem svetovnih prvakov v hitrostnem zbijanju Anžeta Petriča in Aleša Borčnika. Nosilca mavrične majice sta v družbi številnih znanih imen še enkrat obudila spomine na odlične nastope v turškem Mersinu.

Polna glavna dvorana Kulturnega doma v Gradišču v Vipavi je z bučnim aplavzom pospremila prihod glavnih junakov nedeljske prireditve Anžeta Petriča in Aleša Borčnika. Svetovna šampiona sta prejela številne čestitke in priznanja, v nagovoru zbranim pa pojasnila, da si po svetovni kroni želita osvojiti še evropsko zlato v štafetnem zbijanju. Za mikrofon so ob Anžetu in Alešu stopili tudi župan občine Vipava Goran Kodelja, predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, predsednik Območne balinarske zveze Nova Gorica Zvezdan Prinčič in predstavniki domačinov. Vse pohvale za odlično organiziran sprejem si zaslužijo člani Anžetove družine na čelu z ženo Tadejo ter domačini.

Da so slovenski športniki velika družina, ki se zna veseliti uspehov svojih kolegov, je potrdil obisk slovenske olimpijke v jadranju Tine Mrak, ki je šampionoma pomagala razrezati torto velikanko. Obenem je Anžetu in Alešu obljubila, da jima bo v zameno za učno uro balinanja predstavila vse jadralske skrivnosti tudi v praksi.

Naslednja priložnost za počastitev izjemnih uspehov slovenskih balinarjev in balinark v letu 2019 bo že 1. decembra na Dnevu Slovenskega balinanja na ljubljanskem Krimu.

Anže Petrič, svetovni prvak v štafetnem zbijanju: “Nekaj najlepšega je, da imaš takšno podporo tako v lepih trenutkih in tudi v trenutkih ko ti ne gre. Tako družina kot znanci in prijatelji mi stojijo vedno ob strani in me spodbujajo. Lahko se vsem skupaj le iskreno zahvalim za takšne sprejeme. Še posebej me je presenetil obisk jadralke Tine Mrak. Moram reči, da sem ostal brez besed in res sem vesel, da si je vzela čas ter prišla na ta sprejem.”

Aleš Borčnik, svetovni prvak v štafetnem zbijanju: “Lepo, da se ljudje spomnejo na naju v domačih krajih. Z veseljem sem se odzval Anžetovemu vabilu, saj je takšne uspehe potrebno primerno proslaviti. Letos se je v medijih veliko pisalo in govorilo o uspehih iz svetovnega prvenstva v Turčiji, tako da sem prejemal čestitke iz vseh koncev.”

Goran Kodelja, župan občine Vipava: “Vipava je majhna občina in zelo smo ponosni, da imamo svetovnega prvaka. Anže je že v preteklosti dokazal, da je športnik iz pravega testa. Že v preteklosti je osvajal zlate medalje in verjamemo, da bo še kakšno v prihodnjih letih. Razveselilo me je število obiskovalcev na tem sprejemu, kar pomeni, da domačini znajo počastiti Anžetove uspehe in se skupaj z njim veseliti.”

Primož Marinko, predsednik Balinarske zveze Slovenije: “Seveda je lepo prisostvovati takšnim dogodkom. Veseli me, da se je zbrala takšna množica ljudi. Tudi pri Balinarski zvezi Slovenije bomo v prihodnje skušali priskočiti na pomoč pri organizaciji takšnih sprejemov. Veseli smo vsakega športnega uspeha, ne samo medalj. Naslednjič se bomo srečali že na Dnevu slovenskega balinanja na ljubljanskem Krimu.”

Tina Mrak, slovenska jadralka: “Z veseljem se se udeležila sprejema svetovnih prvakov. Vedno je lepo, ko se tudi športniki iz drugih disciplin udeležijo takšnih sprejemov. Vesela sem, ko na sprejemih ob mojih uspehih srečam kakšnega športnika. S tem širimo pozitivno energijo in se medsebojno podpiramo. Veselim se naslednjih takšnih priložnosti.”