Balinanje: Nov vikend prinaša nove derbije

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po izredno razburljivem četrtem krogu balinarske superlige se v soboto obetajo novi zanimivi obračuni. V ospredju bo kraški derbi v Sežani med domačo Skalo in kobjeglavskim Agrochem Hrastom, drugouvrščene Zabiče čaka gostovanje pri škofjeloški Trati, v sosedskem obračunu se bosta srečala Košana in Postojna, novinca v ligi Ilirska Bistrica in Marjetica Koperi se bosta pomerila v Obrovu, portoroška Aikea Antena pa bo gostila ljubljanski Krim.

Domača zmaga proti šestkratnim zaporednim prvakom iz Škofje Loke je Agrochem Hrast iztrelila med favorite za prvo mesto po rednem delu sezone. A pred Kobjeglavci je v nadaljevanju prvenstva še kar nekaj težkih preizkušenj. Prva jih čaka že v soboto v sosednji Sežani, kjer se bodo v kraškem derbiju pomerili proti Skali. Vsako gostovanje je težko! opozarja vodja vodilne zasedbe Valter Švara. Obračuni proti Skali so vedno čustveno obarvani. V njihovih vrstah je kar pet igralcev in trener, ki so v preteklosti igrali za naš klub, tako da ni nobenih skrivnosti. Skala ima vrhunske igralce in ji prepuščamo vlogo favorita. Tekma ni ključnega pomena za uvrstitev na zaključni turnir, a bi se ob morebitni zmagi z eno nogo že približali odločilnim bojem za naslov prvaka. Pomembno je, da odigramo dobro tekmo, saj z dobro igro pridejo tudi zmage. Ekipe so zelo izenačene in praktično vsaka lahko užene vsako. Precej slabše volje derbi pričakujejo v Sežani, saj so v četrtem krogu doživeli nepričakovano visok poraz v Postojni. Vodja Skale Iztok Sosič upa na boljšo predstavo kot minulo soboto: Za nas prihaja tekma ob zelo nepravem času. Nekateri ključni igralci niso v najboljši formi, obenem pa smo doživeli prepričljiv poraz v Postojni. Poskusili se bomo zbrati in odigrati po svojih najboljših močeh. Prvenstvo je še dolgo, tokrat pa so favoriti Kobjeglavci, ki jih je zmaga proti Trati zagotovo zelo motivirala.

Sežanci si trenutno delijo drugo mesto z Zabičami, ki jih po gladki zmagi v občinskem derbiju proti Ilirski Bistrici čaka precej težje delo v Škofji Loki. V ponovitvi lanskega finala bosta obe moštvi lovili tretjo zmago v sezoni. Precej pomembnejši bo ta dvoboj za domačine, ki se zaenkrat lahko pohvalijo s polovičnim izkupičkom. V vrstah Trate je zaenkrat največ točk prispeval Luka Kokelj, nekateri nosilci igri pa še lovijo pravo formo. Na drugi strani bosta zagotovo zelo motivirana bivša člana škofjeloške zasedbe Simon Možina in Goran Vujanović, ki sta v zadnjih krogih prikazala zelo solidne predstave. Vsi vemo kako težko je igrati v Škofji Loki. Iz tekme v tekmo igramo bolje. Če bomo v nadaljevanju prvenstva ponavljali predstave s tekme proti Ilirski Bistrici, se lahko zavihtimo kar visoko, je pojasnil Možina.

Trenutno prvi igralec lige Martin Zdauc bo s soigralci v dresu Ilirske Bistrice pričakal Marjetico Koper. Spopad lanskih prvoligašev bi znal biti zelo zanimiv, saj si bosta obe moštvi prizadevali iz ust sprati grenak okus po sobotnih porazih v lokalnih derbijih. Na Belem Križu bosta pozitivno serijo skušala podaljšati domača Aikea Antena in gostujoči Krim. Obe zasedbi trenutno držita mesti v sredini lestvice, zmagovalec dvoboja pa se bo najverjetneje pomaknil med vodilno četverico. Priložnost za skok v varne vode ima tudi Postojna, ki po zmagi nad Skalo potuje v bližnjo Pivko. Tam jo bo pričakala zadnjeuvrščena Košana, katere igralci ob treningih in tekmah pridno postavljajo temelje za nov balinarski objekt.

Superliga, 5. krog, sobota ob 15. uri: Skala – Agrochem Hrast, Trata – Zabiče, Ilirska Bistrica – Marjetica Koper, Aikea Antena – Krim, Košana – Postojna. Lestvica: Agrochem Hrast 8, Zabiče in Skala 5, Trata, Ilirska Bistrica, Krim in Aikea Anteni 4, Postojna in Marjetica Koper 3, Košana brez točk.