Novi športni center Lesport s celovitim pristopom do strank

Deli novico s tvojimi prijatelji

Včeraj je v objektu koprskega olimpijskega bazena svoja vrata tudi uradno odprl Lesport – Center športa Koper. Center bo dopolnjeval ponudbo in dejavnosti Olimpijskega športnega centra Bonifika. Uporabnikom bo na voljo več kot 4500 kvadratnih metrov uporabnih površin, kar pomeni, da je to tudi največji športni center na slovenski obali. Kot so včeraj na otvoritvi zagotovili, bodo sodelavci v centru, strankam zagotavljali celovit pristop.

Direktorica centra Leni Fafangel je ob odprtju centera izpostavila, da je to uresničitev njenih sanj in hkrati nadgradnja njenega dosedanjega dela na področju športa. “Športni center je nastal po zgledu podobnih športnih središč, ki sem jih imela možnost obiskati v tujini. Naš glavni cilj pa je vsekakor motivirati vse ljudi, od vrhunskih športnikov, do rekreativcev in tistih,ki se s športom šele začenjajo ukvarjati. Pri nas bo vsak posameznik celostno obravnavan, nudili mu bomo pa tudi posamične ugodnosti.”

 width=

Trenutno imajo v centru 28 sodelavcev. V treh nadstropjih centra pa bodo na voljo večnamenska dvorana, v kateri bo na voljo več različnih vodenih vadb, območje za sproščanje z masažami in fizioterapijo, bar s prostorom za druženje ter fitnes. Poleg tega bodo obiskovalci lahko uporabljali tudi olimpijski bazen, še več, staršem bodo v času vadbe omogočili varstvo otrok.

Nad zamislijo o centru športa je navdušen tudi Duško Madžarovič, direktor koprskega javnega zavoda za šport, ki upravlja objekt, njegovim čestitkam k odprtju pa se je pridružil tudi Aleš Cantarutti z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vrhunski plavalec Matjaž Markič in vsestranska novinarka in ljubiteljica športa Erter Pust pa sta postala botra projekta.

Od danes dalje, pa vse do sobote bodo v centru športa potekali dnevi odprtih vrat. V tem času bo vstop v center brezplačen, udeležba na vodenih vadbah in drugih programih pa bo mogoča do zasedbe prostih mest.