Balinanje: Zmagovalni pokal romal na Gorenjsko

Deli novico s tvojimi prijatelji

Izredno kakovosten mednarodni turnir četvork na nedeljski prireditvi “Dan slovenskega balinanja” je postregel z napetimi dvoboji. Končne zmage se je veselila zasedba Območne balinarske zveze Gorenjska.

Celodnevni boji v balinarski dvorani Krim v Ljubljani so navdušili številne ljubitelje balinanja, ki so imeli kaj videti. Turnirja so se udeležile slovenska ženska reprezentanca ter izbrana vrsta mlajših članov, dve ekipi hrvaške reprezentance, zasedba GDP s številnimi zvenečimi imeni iz Slovenije in Francije, ekipa SLO-ITA z balinarskimi mojstri iz Slovenije in Italije ter zasedbe Območnih balinarskih zvez Dolenjske, Gorenjske, Ljubljane, Maribora, Notranjske, Nove Gorice, Postojne, Sežane, Slovenske Istre in Šaleške.

Že v prvem krogu, ki ga je gostila tudi balinarska dvorana Šiška, so se številni obračuni odločili šele v zadnjih minutah, v spopadu med mlado slovensko reprezentanco in ekipo OBZ Gorenjske pa je o zmagovalcu odločal dodatni obrat. Podobno je bilo tudi v četrtfinalu, ko so bile posebne pozornosti deležne mojstrske poteze slovenskih in hrvaških reprezentantk, ki so po odličnih predstavah vendarle morale priznati premoč izkušenim moškim kolegom.

V popoldanski polfinale so se prebile zasedbe GDP, SLO-ITA, OBZ Gorenjska in OBZ Sežana. Po napetih odločilnih bitkah so zmagovalni pokal s finalno zmago 13:1 proti SLO-ITA v postavi Jure Kozjek, Gregor Oprešnik, Denis Zambon, Francesco Feruglio visoko dvignili gorenjski balinarji Damjan Sofronievski, Jaka Kosirnik, Jasmin Čaušević in Zemir Ajdinović, ki jih je vodil Miloš Nikolić.