V Piranu bodo v petek zasvetile novoletne lučke

Deli novico s tvojimi prijatelji

Novoletna osvetlitev Pirana, Portoroža, Lucije in njihovih urbanih jeder, ki bo vklopljena 6. 12. 2019, pripoveduje zgodbo identitete kraja in nagovarja obiskovalce z motivi, ki se nanašajo na Tartinijevo glasbo, Portoroško vrtnico in turizem Občine Piran. Gre za simboliko v smislu promocije in prepoznavnosti turistične destinacije. S tem namenom so bili na novo oblikovani svetlobni elementi za Piran, Lucijo in Portorož.

V Piranu bo na novo osvetljen obalni pas Prešernovega nabrežja in Župančičeva ulica. Otroci v Luciji in Portorožu pa se bodo razveselili svetlečih skulptur, znotraj katerih se bodo lahko fotografirali.

 Obseg osvetlitve je zastavljen tako, da se lahko v skladu s finančnimi zmožnostmi vsako naslednje leto dopolni z dodatnimi svetlobnimi elementi. Novoletna osvetlitev bo klasično elegantna, harmonična in urejena. Posebnost osvetlitve so drobni elementi v rdeči barvi, ki imajo namen ustvarjanja pozitivnega in veselega razpoloženja v mesecu z najkrajšimi dnevi ter najbolj dolgimi nočmi. Praznično vzdušje bo podprlo ozvočenje z glasbeno spremljavo.

Enotna novoletna osvetlitev bo v oblikovnem smislu povezala in dala enovit vtis celotnega območja Občine Piran ter pričarala prazničen in čaroben videz celote. Vsaka od treh lokacij namreč odraža svojo zgodbo, ki izhaja iz identitete kraja, hkrati pa obstaja povezava – rdeča nit med vsemi predeli občine.

Občina Piran je za novo osvetlitev odštela po pogodbeni vrednosti 121.890 eur. Izvajalca del sta Javna razsvetljava d.d. in Vetus, storitve in trgovina d.o.o.