Dobrodelna Božičkova dežela: Obdarovali bodo več kot 1500 otrok

Deli novico s tvojimi prijatelji

V letošnjem decembru v Portorož prihaja Božičkova dežela, ki bo za centralno avtobusno postajo nastala spod pridnih rok članov Društva Veliko Srce. Društvo, ki je nastalo le dober mesec dni nazaj, sestavljajo podjetniki in aktivni občani iz občine Piran, ki so se združili predvsem zato, ker že več let gledajo kako portoroško družabno in kulturno življenje umira, kar jih izredno žalosti.

Prav turizem in lokalni ljudje so namreč tisti, ki občini lahko veliko doprinesejo. Držijo se namreč reka, »zadovoljni občani in obiskovalci, bogata občina,« kljub temu, je na razporedu vsako leto manj dogodkov, kjer bi se lahko zabavali tako mladi, otroci kot tudi starejši občani, predvsem pa dogodkov v katere bi bila vpeta tudi lokalna skupnost. Zato so se v letošnjem letu odločili, da za otroke pripravijo Božičkovo deželo, v kateri bo Božiček s pomočjo gospe Božiček in čarobnih bitij, nagajivih škratkov, zanimivih maskot, glasbenih nastopov in mnogih drugih vragolij, zabaval otroke med 10. 12. 2019 in 6. 1. 2020 med 16. in 20. uro ob petkih in sobotah tudi do 23. ure. Ob tem je treba izpostaviti, da projekt v celoti podpirajo izključno podjetniki, ki delujejo oziroma so povezani na območju piranske občine.

K projektu so tako povabili lokalne ponudnike kot tudi nekatere znane Slovence, predvsem pa so ponosni na to, da so k sodelovanju pristopile praktično vse osnovne šole in vrtci iz občine Piran, ki odprtje Božičkove dežele že komaj čakajo. Med 10. in 23. 12. 2019 bodo Božičkovo deželo namreč obiskale, Osnovna šola Lucija in vrtec Lucija, CU Elvira Vatovec, Osnovna šola Piran, Italijanska šola, Vrtec Sečovlje in vrtec Sv. Peter, Osnovna šola Sečovlje in Osnovna šola Sv. Peter, vrtec Mornarček iz Pirana in Zavod CKSG.

Otroci bodo tako vstopili v pravljični svet, kjer bodo prav vsak dan lahko videli in se družili z Božičkom, gospo Božiček in Božičkovimi škratki. Več kot 1500 otrok, ki jih pričakujejo samo iz osnovnih šol in vrtcev bo Božiček dobrodelno obdaril. Sicer pa so v Božičkovi deželi, kjer so pravljice doma, saj jih bo dobri mož prebiral otrokom, dobrodošli tudi vsi ostali obiskovalci. Prav vsak otrok bo prejel diplomo ob obisku Božička. Podjetniki združeni v društvo Veliko srce, niso pozabili niti na starejše občane, ki jih bodo 12. decembra v spremstvu dobrega moža obiskali in obdarili.

V Božičkovi deželi bo tako vsak dan med 16. in 20. uro, v petek in soboto med 16. in 23. uro, prav vsak lahko našel nekaj zase. Tisti sladkosnedi se bodo posladkali ob prav posebnih hiškah, ki bodo okrašene kot medenjaki, kjer bo za odlično kulinarično ponudbo poskrbeli kuharski mojstri Boutique Hotela Portorose in Hotela Piran ter vsem dobro znani Masterchef Darko Klemen, ki bo vsako sredo za otroke in vse, ki ste to po srcu, pripravil zanimive kuharske delavnice. Poleg odlične kulinarične ponudbe, bodo tu tudi ustvarjalne delavnice, kjer bodo otroci ob pomoči naših škratkov, zaigrali jih bodo študentje prvih letnikov Turistike, izdelovali prave zimske umetnine. Vsi tisti, ki radi plešejo, bodo v družbi gospe Božiček lahko zaplesali, zagotovo pa bo za vse zanimiva tudi poslikava obraza. Vse to bo spremljal Božiček, ki bo z veseljem poslušal vse otroške želje. Sicer pa poleg osnovnošolskih in vrtčevskih otrok v Božičkovi deželi pričakujejo odlično obiskanost tudi s strani vseh ostalih (med 400 in 500 obiskovalci na dan), ki želite začutiti pristen božični duh, saj bo Božiček otrokom razdeljeval tudi darila po dogovoru s starši (svoje želje lahko pošljejo na velikosrcedrustvo@gmail.com ali pa se z odgovorno osebo dogovorijo na licu mesta).

Zagotovo bodo med drugim navdušile posebne jaslice, prav tako pa v božični deželi ne gre brez zabavnega napihljivega gradu, vlakca in okraševanja smrečic, ki jih bodo krasili predvsem izdelki otrok, ki jih bodo napravili na ustvarjalnih delavnicah.

Kot so povedali v društvu Veliko srce: »V društvu Veliko srce smo se za ta korak odločili, ker želimo otrokom pričarati pravo doživetje, božično vzdušje, ki se ga bodo otroci spominjali še dolgo potem, ko bodo tudi odrasli in morda nekoč celo svoje otroke pripeljejo v Božično deželo. Naša želja je, da bi dogodek postal tradicionalen, predvsem pa z dobrodelno noto, saj je veliko socialno ogroženih družin, ki potrebujejo pomoč. Vsekakor ne smemo pozabiti na samo lokalno skupnost, s katero želimo sodelovati in lokalnim ponudnikom ponuditi možnost predstavitve na dogodkih, kot je Božičkova dežela. Ob tem moremo pohvaliti vse osnovne šole in vrtce, ki so pristopili k sodelovanju in Fakulteto za turistične študije, saj nam bo prostovoljno pomagalo kar 17 študentov iz prvih letnikov – smer Turistika.«

Vsi, ki boste obiskali Božičkovo deželo in verjamete v božični duh, boste lahko napisali pismo, želje ali lepo misel, ki se bo utrnila in jih nato obesili na smrečico želja.

Poskrbljeno bo za odlično glasbeno kuliso, v ospredju pa bodo zagotovo božično obarvane pesmi za katere bodo vse dni skrbeli: DJ set, ki ga sestavljajo DJ Ambulance boy, DJ Nicky, DJ Nik in DJ Bonazza, DJ Lovro se nam bo kot posebni gost pridružil 17. 12 in 22.12., 20. 12, ob 20. uri pa bo obiskovalce zabaval pevec ter kitarist Marino Marinac, vsem dobro poznan kot »frontman« legendarne obalne skupine Platana.

“Vsekakor pa gre velika zahvala tudi sponzorjem in donatorjem, saj Božičkova dežela ne bi bila tako bogata, če ne bi bilo njih. Ob tem moramo izpostaviti podjetnike, ki so kar se da najbolj vpeti v projekt, in sicer gospod Branko Roglić in njegova Skupina Orobico, Skupina P & P – družina Polič ter predsednik MK Group – Miodrag Kostić, ki so odprtih rok podprli Božičkovo deželo,” so dodali v društvu Veliko srce.