Balinanje: Dramatična superligaška sobota

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sobotni sedmi krog balinarske superlige je prinesel štiri izredno napete dvoboje in gladko zmago škofjeloške Trate, ki še naprej tesno diha za ovratnik vodilnemu Agrochem Hrastu. Tudi po sedmem odigranem krogu vrh lestvice zasedajo Kobjeglavci, ki so imeli na gostovanju na Belem Križu ogromno dela z borbeno zasedbo Aikea Antene.

Po zmagi Erika Petriča v natančnem zbijanju je Agrochem Hrast povedel s 4:10, nato pa je sledil odločen odgovor Portorožanov, ki so se po zmagi Jana Blažiča in Nikole Đorđevića v štafetnem zbijanju približali na 8:10. V končnici sta gostujoča trojka V. Švara – Kocina – Guštin in dvojka M. Švara – Urdih zabeležili prepričljivi zmagi, tako da sta dve točki vendarle odpotovali na Kras.

Škofjeločani so do pete zmage prišli v Pivki, kjer jih je gostila Košana. V prvem delu tekme so domačini ogrožali goste v trojki in igri posameznikov, a so branilci naslova povedli z 0:8 in po 41 točkah Gregorja Oprešnika v hitrostnem zbijanju svoje vodstvo še povišali. Prednost gostov sta malce znižala Andrej Kastelic in Aljoša Morelj, vendar je Damjan Sofronievski z 22 točkami v natančnem zbijanju odbil napad Košancev, ki do konca dvoboja niso uspeli resneje ogroziti visoke zmage Trate.

Ena izmed poslastic sedmega kroga je bila odigrana v Sežani, kjer je domači Skali nepričakovano spodrsnilo proti gostom iz Zabič. Po izenačenem začetku so Sežanci s tesnima zmagama Gašperja in Matije Povha v hitrostnem zbijanju pobegnili na 8:4, a so jim gostje z enako mero vrnili v natančnem zbijanju, v katerem sta bila uspešna Simon Možina in Damir Laginja. Po zmagi v štafeti se je Skala v končnico podala z vodstvom z 10:8, vendar to ni bilo dovolj, saj so Zabiče v zadnjih klasičnih igrah osvojile kar šest točk in slavile tesno zmago. “Osvojili smo pomembne točke v boju za
zaključni turnir. Odločale so malenkosti, ki so dvoboj prevesile na našo stran,” je po dvoboju povedal član Zabič Anton Fabec.

Vrhunec obračuna v Obrovu med Ilirsko Bistrico in Postojno je bil nastop Martina Zdauca v hitrostnem zbijanju s kar 47 zadetimi kroglami, ki je domačinom prinesel prednost z 8:4. Postojnčanov pa to ni potrlo, saj so po zaslugi Franka Blažiča in Borisa Borovine odnesli popoln izkupiček v natančnem zbijanju, nato pa sta Igor Linić in Nik Švara slavila še v štafeti. Bistričani so se po minimalnem zaostanku še pravočasno zbrali in v zadnjih klasičnih igrah zaigrali na polno. Martin Zdauc in Robi Bašič sta tekmece pustila na ničli, domačini pa so bili prepričljivi tudi v ostalih treh igrah in se veselili zmage s 16:10.

V številnih preobratih so uživali tudi obiskovalci dvoboja v Kopru. Domača Marjetica ga je odprla s 6:2, nato je v enem izmed vrhuncev obračuna gostujoči adut Damjan

Urbančič v hitrostnem zbijanju ugnal Gregorja Korošca z 38:42 in vrnil Krimovce med žive. Ob odličnem izkupičku v tehničnih disciplinah so Ljubljančani v zadnji del tekme vstopili z vodstvom 8:10, ki pa jim ni prineslo zmage. Senad Ramić je še drugič nadigral Žana Sodca, gostje pa so uspeli ujeti zgolj točko v igri dvojic, kar je pomenilo, da se je napeta tekma razpletla v korist Koprčanov. “Tekma je bila kar kaotična. Po porazu proti Anteni smo bili pod precejšnjim pritiskom. Slabši smo bili v tahničnih disciplinah, a smo klasične igre odigrali zelo dobro. Odlično tekmo je odigral Senad Ramić, zelo dober je bil tudi Gregor Korošec. Menim, da so gledalci imeli kaj videti,” je razplet pokomentiral balinar koprske Marjetice Dejan Korošec.

Dober test za pomlajeno slovensko žensko reprezentanco pa je sledil v Reki

Balinarska dvorana Podvežica na Reki je v petek popoldne gostila prijateljski obračun ženskih reprezentanc Hrvaške in Slovenije, v katerem sta oba selektorja lahko ponudila priložnost številnim igralkam. Slovenski selektor Miha Sodec je tokrat preizkusil deset igralk, med katerimi so bile najbolj razpoložene Nina Volčina, Eva Hervol in Sara Jenčič. Dobrodošle reprezentančne izkušnje proti zelo močni hrvaški izbrani vrsti, v kateri sta s 47 zadetki v štafeti zablesteli Carrrolina Bajrić in Rie Vojković, so pod mentorstvom izkušenejših soigralk Petre Pivk, Polone Zule in Sonje Debevc nabirale mlade Iva Guštin, Mia Švara, Leja Vehovec in Rebecca Martulas.Slovenke si si največ točk priigrale v igri v krog in natančnem zbijanju, medtem ko so bil domačinke boljše v štafeti, dvojki in igri posameznic.