Hladilnik toplega srca: Tudi lokalni ponudniki bodo dobrodelni

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na Radiu Capris so pred dobrim tednom odprli “Hladilnik toplega srca”, največjo dobrodelno akcijo na Obali, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in njihovim družinam iz socialno šibkega okolja. “Že prvi teden akcije je presegel vsa pričakovanja. V primerjavi s preteklimi leti je bilo v prvih sedmih dneh zbranih več dobrin, pomoč pa prihaja tudi s strani različnih podjetij,” je zadovoljen Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

K dobrodelni akciji se z današnjim dnem pridružujejo tudi nekateri gostinski lokali s celotne Obale, ki bodo, vsak za eno jutro, celoten izkupiček od prodane kave, namenili v sklad, ki je namenjen otrokom z Obale, ki živijo v pomanjkanju.

Hladilnik toplega srca bo do vključno 31. decembra postavljen v terenskem studiu Radia Capris, ki se nahaja tik ob drsališču v Kopru. Vanj lahko poslušalci odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom omogočili čim lepše praznične dni. Gre predvsem za prehrambene izdelke z daljšim rokom trajanja, priboljške za praznične dni, izdelke za osebno nego in higieno, otroci pa se bodo najbolj razveselili novih manjših igrač. Vse zbrane izdelke člani Društva prijateljev mladine Koper sproti zavijajo v lepe darilne pakete, ki jih že dostavljajo pomoči potrebnim.

Ves čas pa je aktivna tudi možnost doniranja preko sms sporočil. Vsakdo lahko po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključni besedi: OBALA (donacija 1 evro) ali OBALA5 (donacija 5 evrov). Zbrana finančna sredstva bodo tudi namenjena socialno ogroženim družinam iz vseh štirih obalnih občin. Radio Capris in Zveza prijateljev mladine Slovenije bosta ob koncu akcije objavila višino zbranih sredstev in količino zbranih prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin za otroke z Obale, ki živijo v hudem pomanjkanju.