TURISTICA: Dobrodelni študentje bodo zbirali dobrine za živali

Deli novico s tvojimi prijatelji

Študenti 3. letnika fakultete za turistične študije so se v okviru projekta, pri predmetu Kulturne prireditve, ki ga je zasnovala pof.  dr. Tadeja Jere Jakulin – organizacija dogodka, odločili, da bodo organizirali dobrodelni dogodek za živali, kjer bodo v sredo, 18. decembra zbirali izključno materialne stvari, kot so hrana, deke, igrače …

Zanimiv dogodek, je pripravila skupina devetih študentov, ki obiskujejo program Management turističnih podjetij. Kot so nam zaupali, so si želeli pripraviti resnično nekaj posebnega, ne le nekaj enostavnega, samo zato da bi pač predmet izdelali.  Tako so skupaj staknili glave in prišli do ugotovitve, da imajo vsi radi živali, poleg tega pa je res veliko dobrodelnih akcij, ki že zbirajo finančna sredstva za bolne otroke in ljudi, ki potrebujejo pomoč, za živali pa le redko slišimo, da se zbirajo dobrodelna sredstva. Kot zanimivost naj omenimo, da se bo dogodek odvil kar v prostorih Fakultete za turistico.

Kot v uvodu omenjeno, bodo zbirali izključno materialne dobrine, saj gre ne nazadnje za študentsko prireditev, ki jo študentje pripravljajo popolnoma brez finančnih sredstev. Ob tem so nam zaupali, da jih je zelo presenetilo koliko je dejansko birokracije in »ovir«, ki stojijo na poti do organizacije takega dogodka. Kljub temu, na dogodku pričakujejo približno 200 ljudi.

Vse kar bodo zbrali, bodo podarili društvu Srce za bulle. Prioriteta izbranega društva je vsekakor pomoč zlorabljenim in zapuščenim živalim na območju Slovenije in držav bivše Jugoslavije, tako da bodo vse zbrane dobrine zagotovo šle v dobre roke.

Dobrodelno prireditev bodo popestrili glasbeniki, med njimi Eva Boto.  Poleg nje bodo nastopili še Vid Kukec in Urban Arko, ki pridno študirata na Turistici ter nekateri zunanji študenti, med njimi Lara Bukovec.