Božičkova dežela tudi uradno odprla svoja vrata

Deli novico s tvojimi prijatelji

Otroci so prejšnji teden, natančneje 10. decembra, v Portorožu vstopili v pravljični svet Božičkove dežele, kjer se bodo prav vsak dan lahko družili z Božičkom, gospo Božiček in Božičkovimi škratki. Projekt, ki se ga je lotila peščica podjetnikov, ki delujejo v Portorožu, bo dobrodelno obdaril  več kot 1500 otrok iz osnovnih šol in vrtcev občine Piran.

Redko se zgodi, da ljudje stopijo skupaj, kot so to storili podjetniki  iz Portoroža (Skupina P&P, Putro d. o. o., MK group, Skupina Orbico, Eurotas d. d. ter nekateri drugi), ki so v okviru društva Veliko srce v teh dnevih poleg otrok obdarili tudi starostnike v Centru Starejših občanov Lucija. V tednu dni odkar je Božičkova dežela odprla svoja vrata je med drugim razburila kar nekaj duhov in vendar ostaja zvesta dobrodelnosti in otrokom, ki jo obiščejo.

 width=

V soboto, 14. decembra, je v Božičkovi deželi potekala tudi uradna  otvoritev, ki so se je udeležili naši dobrodelni podjetniki in župan Đenio Zadković, ki je projekt pozdravil in društvu Veliko srce ter podjetnikom, ki so se združili za tako čudovit namen, izrekel podporo. Otroke so pozdravili škratki, gospa Božiček in težko pričakovani Božiček, ki je z veseljem poslušal vse otroške želje in predal diplome vsem, ki so ga obiskali. Do danes je Božiček obdaril že osnovno šolo Cirila Kosmača iz Pirana, vrtec Mornarček, CU Elvira Vatovec in Zavod CKSG ter nekatere učence osnovne šole in vrtca v Luciji.

Liljana Polič in Jure Butorac sta dobrodelna podjetnika, ki sta otrokom predala nekaj lepih želja, ob tem pa izrazila veselje ob uspešnem začetku projekta. V Božičkovi deželi bo tako vsak dan med 16. in 20. uro, v petek in soboto med 16. in 23. uro, vse do 6. januarja, prav vsak lahko našel nekaj zase. Tisti sladkosnedi se bodo posladkali ob prav posebnih hiškah, ki so okrašene kot medenjaki, kjer za odlično kulinarično ponudbo skrbijo kuharski mojstri Boutique Hotela Portorose in Hotela Piran, slaščičarne Opera ter vsem dobro znani Masterchef Darko Klemen, ki bo vsako sredo za otroke in vse, ki ste to po srcu, pripravil zanimive kuharske delavnice. Vsak dan med 16.30 in 17. uro otroke z božično predstavo  zabava gospa Božiček, ki vsakič znova poskrbi za kakšno novo vragolijo, škratki pa poskrbijo za čudovite obrazne poslikave, božično glasbeno kuliso ustvarja naš DJ set. Posebna gosta Božičkove dežele bosta DJ Lovro in pevec Marino Marinac, bolj poznan kot »frontman« skupine Platana.

 width=

Zagotovo vas bodo navdušile tudi jaslice in drevo želja, na katerega lahko vsak izmed obiskovalcev obesi svojo željo ali lepo misel. Poleg tega lahko starši v Božičkovo deželo prinesejo darila, ki so jih pripravili za svoje otroke in jih predajo Božičku, ki bo otroke nato obdaril.

Na otvoritvi, se nam je pridružilo tudi Turistično združenje Portorož, s katerim smo zgladili vse komunikacijske šume, saj smo se tako na eni strani, kot na drugi, že od nastanka projekta trudili za uspešno sodelovanje, ki ga bomo, kljub medijskemu zdrsu, ki se je zgodil te dni z obeh strani, še nadgradili, in sicer tako, da bomo za vse, ki pridete v Božičkovo deželo pripravili zanimivo božično povorko, ki se bo med drugim ustavila na Božičnem sejmu pred hotelom Kempinski, ki ga organizira prav TZP, kjer bomo z veseljem pozdravili in zabavali tudi tamkajšnje obiskovalce.

 width=

V nedeljo so se tako sestali direktor TZP-ja, g. Igor Novel, predsednik nadzornega sveta Turističnega združenja g. Franc Kraševec in predstavnika društva Veliko srce, g. Boris Tripar in g. Peter Polič, ki so, kot se tudi za božični duh spodobi, uskladili nesoglasja in se družno odločili, da bodo prestopili okvire medijskih zdrah in sodelovanje nadaljevali, še več, nadgradili. V slogi je namreč moč in veseli smo, da se naše sodelovanje nadaljuje in nikakor ne zaključuje.

Povorki, ki jo tako organiziramo s skupnimi močmi se lahko pridružite 28. decembra, s pričetkom ob 15.30 uri v Božičkovi deželi, od koder bomo skupaj krenili na pot proti parku Kempinski Palace, kjer nas čaka prvi postanek, nato bomo pot nadaljevali do Café Centrala hotelov LifeClass Portorož, kjer nas čaka že drugi postanek in nato vse do Mignona pri casinoju Riviera, kjer se obrnemo in se na poti nazaj ustavimo še pri Cacao baru, Bungalowu in Kapelci, nato se vrnemo v Božičkovo deželo.  Cela pot je dolga približno 1,5 km in primerna za družine.

Ob vsem tem, moramo izpostaviti še vse naše sponzorje in donatorje, brez katerih Božičkova dežela ne bi bila taka kot je, saj je marsikateri med njimi, poleg darovanega denarja, pomagal pri samem postavljanju Božičkove dežele. Zavihali so rokave, sestavljali, barvali in risali hišice, ki danes krasijo Božičkovo deželo. Seznam vseh dobrotnikov prilagamo v priponki.