Povzročila prometni nesreči in pobegnila

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Postoje prometne policije Koper so v zadnjem obdobju obravnavali dve hujši prometni nesreči s pobegom in hudimi telesnimi poškodbami, ki sta odmevali tudi v javnosti. Posebnost teh nesreč je, da sta v obeh primerih povzročitelja odpeljala s kraja, v enem primeru pa je bila nesreča prirejena zaradi poskusa zavarovalniške goljufije. Policisti so s svojim strokovnim delom izsledili storilce in preprečili storitev kaznivega dejanja zavarovalniške goljufije.

Policisti PPP Koper so 23. 5. 2019 obravnavali prometno nesrečo v Kopru, kjer je udeleženec obvestil policijo, da je kot pešec udeležen v prometni nesreči, osebni avtomobil pa je odpeljal s kraja. Policisti so na kraju opravili podroben ogled domnevnega kraja prometne nesreče ter zbirali obvestila od mladoletnega udeleženca iz Kopra in domnevnih prič. Ugotovljeno je bilo, da je udeleženec hudo telesno poškodovan. Zaradi sumljivih ugotovitev pri ogledu sledov in neskladja izjav so policisti nadaljevali z ogledom okolice, kjer so v bližnjem smetnjaku našli odpadle dele plastike, ki pripadajo mopedu. zatem so zbirali obvestila od stanovalcev bližnjih blokov in pridobili več izjav o udeležbi mopedista in osebnega avtomobila, udeleženci pa naj bi se med seboj dogovarjali o fingiranju prometne nesreče.

Policisti PPP Koper so v nadaljevanju prišli do informacije o udeleženi voznici osebnega avtomobila iz okolice Kopra, nakar so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na njenem domu. Osebni avtomobil je bil zasežen in po odločitvi sodišča odrejeno izvedenstvo, kjer je bilo ugotovljeno popravilo vozila. Domnevni voznici je bil zasežen mobitel, zaradi dokazovanja v postopku, z drugim udeležencem pa je bil opravljen razgovor, kjer je na zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe podal predlog za pregon voznika osebnega avtomobila.

Po zaključku preiskave prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da sta se udeleženca (voznik mopeda in voznica osebnega avtomobila) o prometni nesreči dogovorila, da to prijavita kot udeležbo pešca in pobeglega voznika osebnega avtomobila. Policisti so zaradi kaznivega dejanja Kriva ovadba zoper mopedista podali kazensko ovadbo in zaradi povzročitve prometne nesreče obdolžilni predlog na OS v Kopru. Zoper voznico osebnega avtomobila so policisti podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja Zapustitev ponesrečenca v prometni nesreči brez pomoči na OS v Kopru.

Policisti PPP Koper so 27. 10. 2019 na hitri cesti pri Kopru obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, kjer je povzročitelj odpeljal s kraja. Policisti so na kraju prometne nesreče ugotovili, da je oškodovanec, državljan Italije, hudo telesno poškodovan. S podrobnim pregledom video nadzornih kamer podjetja DARS in lastno dejavnostjo so 1 km od mesta prometne nesreče našli osebni avtomobil, ki je bil udeležen v prometni nesreči. S preverjanjem lastništva so ugotovili identiteto voznika z območja Divače. Osebni avtomobil je bil zasežen in na podlagi odredbe sodnika opravljena hišna preiskava vozila in zavarovani sledovi. Povzročitelj je ob spoznanju, da so policisti zbrali dokaze o udeležbi v prometni nesreči, nato sam prišel na PP Koper.

Za povzročitelja je PPP Koper podala kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nevarna vožnje v cestnem prometu in Zapustitev ponesrečenca v prometni nesreči brez pomoči na OS v Kopru.