Božič v Piranu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke nadaljuje živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu.

Turistično združenje Portorož je letos poskrbelo za pestro decembrsko dogajanje, saj organizira tako božično-novoletni sejem v Portorožu, kjer se bo v vsem mesecu zgodilo več kot 40 dogodkov (od tega več kot polovico za otroke), kot tudi Festival penin, praznično kotalkališče, Silvestrovanje v Piranu in Novoletno popoldne v Portorožu, soorganiziralo pa je tudi Pristanek Božička na letališču Portorož.

Živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu

Božično-novoletni sejem z bogato gastronomsko ponudbo in izdelki umetnostne obrti v parku hotela Kempinski Palace Portorož bo odprt vsak dan še vse do 5. januarja. Do novega leta bodo vsak dan potekale ustvarjalne delavnice in otroške predstave, 25. decembra bo otroke obiskal Božiček, 31. decembra pa Dedek Mraz. Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli Tereza Kesovija, Mešani pevski zbor Brnistra, Jazz Punt Big Band in Tanja Srednik, Blue Angel’s Gang, Moonshine in Lapsus Trio.

 Zabavno druženje na kotalkališču

Med 27. in 30. decembrom bo v nekdanjem skladišču soli Monfort zaživelo praznično kotalkališče, ki bo v Portorož privabilo vse, ki radi kotalkajo ali rolajo. Kotalkališče bo odprto vsak dan od 10. do 20. ure. Vstopnina in izposoja kotalk bosta brezplačni, ravno tako bo brezplačen tudi zabavni program. Poskrbljeno bo za glasbeno podlago, Kotalkarski klub Zvezda pa bo zagotovil odlično zabavo z delavnicami sestavljanja koreografij in različnimi igrami na kotalkah, postavili bodo tudi zanimiv »zvezdni« poligon, organizirali tečaje kotalkanja in nas navdušili z atraktivnimi nastopi profesionalnih kotalkarjev. Ob kotalkališču bo tudi gostinska ponudba s toplimi napitki za otroke in odrasle.

Silvestrovanje in Novoletno popoldne

Novo leto bodo v Piranu na Tartinijevem trgu pričakali s skupino Samuel Lucas & The Groove Station, po polnoči pa bo publiko zabaval Adriano Roy Dee Jay. Tudi letos bo Občina Piran na Silvestrovo organizirala brezplačne avtobusne prevoze na relaciji Piran AP – Portorož – Lucija – Piran AP, in sicer med 21. uro zvečer in 4. uro zjutraj. Tradicionalno bodo novo leto pozdravili tudi 1. januarja v Portorožu. Pričelo se bo ob 14. uri z atraktivnim novoletnim skokom v morje, ob 18.00 bo nebo razsvetlil ognjemet, sledil pa bo koncert, posvečen Franku Sinatri, na Trgu prekomorskih brigad. Nastopili bodo Blaž Vrbič, Anika Horvat in Big band Grosuplje.