Pihalni orkester Marezige znova napolnil Zadružni dom v Marezigah

Deli novico s tvojimi prijatelji

V četrtek, 26.decembra 2019, se je ob 18.uri v dvorani zadružnega doma v Marezigah odvijal praznično obarvan božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige pod vodstvom dirigenta Aleša Grosek.

Kot vsako leto, tudi letos ni bila izjema, da je bila dvorana napolnjena do zadnjega kotička, godbeniki pa bodo vse zbrane prostovoljne prispevke namenili nakupu novega inštrumenta.

Okrasitev dvorane in pripravo koncertnega odra so letos prevzeli mlajši člani orkestra in tako razbremenili starejše. Na ta način so tudi potrdili rek “Na mladih svet stoji”. Ali jim je uspelo pa lahko presodite kar sami.

Orkester je pripravil čudovito glasbeno zgodbo, katero je v celoti povezovala vedno nasmejana in profesionalna Lara Pirc, občinstvo pa je uživalo v pestrem in razigranem programu od koncertnih skladb, filmskih uspešnic do seveda božičnih pesmi, katere so pričarale pravo praznično vzdušje.

Koncert je popestrila talentirana šestnajstletna pevka Nina Kosovel, katera je skupaj s spremljavo orkestra zapela Belo snežinko, White Christmas in pesem slovenske evrgreen pop skupine Panda, s katero je orkester že sodeloval v letošnjem letu.

Orkestru se vako leto pridružijo mladi člani in tudi letos se orkester lahko pohvali z osem novih glasbenic in glasbenikov.

Letošnja novost je bila podelitev priznanja za Godbenika leta 2019, ki sta ga prejeli članici Eva Trstenjak in Veronika Hribar, ter priznanje z zahvalo za dolgoletno aktivno sodelovanje v orkestru na mnogih področjih, ki ga je prejel Robi Belič.

Po koncertu pa so godbeniki poskrbeli za pogostitev in prijetno druženje z obiskovalci koncerta in se na ta način zahvalili za obisk samega koncerta, dolgoletno podporo staršev in krajanov in za vse zbrane prostovoljne prispevke, prav tako pa niso pozabili na najmlajše obiskovalce koncerta.  Zanje so pripravili manjša darilca, katera so otroci prejeli z nasmeški do ušes že pred pričetkom koncerta.

Tako so godbeniki še enkrat potrdili svoj slogan: Prijatelji ustvarjamo glasbo in glasba prijatelje.  V imenu KD Pihalnega orkestra Marezige vam želimo srečno in uspešno leto 2020.