Pestro v Piranu

Deli novico s tvojimi prijatelji

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega leta bo najpogumnejše osvežil skok v morje, zabava pa se bo nadaljevala z ognjemetom in zimzelenimi melodijami Franka Sinatre.

Novo leto bodo v Piranu na Tartinijevem trgu pričakali s skupino Samuel Lucas & The Groove Station, od 1.00 dalje pa bo publiko zabaval Adriano Roy Dee Jay. Zadnje sekunde do novega leta bo skupaj z množico odšteval tudi župan Občine Piran Đenio Zadković, večer pa bo povezoval Iztok Gustinčič. Tudi letos bo Občina Piran na Silvestrovo organizirala brezplačne avtobusne prevoze na relaciji Piran AP – Portorož – Lucija – Piran AP, in sicer med 21. uro zvečer in 4. uro zjutraj.

Tradicionalno bodo novo leto pozdravili tudi 1. januarja v Portorožu. Pričelo se bo ob 14. uri z atraktivnim novoletnim skokom v morje, ko se bo v hladno vodo pognalo več sto pogumnežev. Ob 18.00 bo nebo nad Portorožem razsvetlil ognjemet v ritmu glasbe. Zabava se bo nadaljevala na portoroški ploščadi s koncertom, posvečenim Franku Sinatri. Nastopili bodo Blaž Vrbič, Anika Horvat in Big band Grosuplje.

 Te dni je pestro tudi v Piranu, minuli konec tedna so se namreč pričeli koncerti na pokritem prizorišču na Ribiškem trgu. Danes bosta tam nastopila Duo Vagabunda, na Silvestrovo bo obiskovalce zabaval DJ Exit Serbia, 1. januarja pa bo na sporedu odlična skupina Mono.

Nadaljuje se dogajanje na božično-novoletnem sejmu v parku hotela Kempinski Palace Portorož, kjer bo živahno še vse do 5. januarja. Danes ob 16.00 bo na sporedu otroška predstava Čudežna omara, zvečer pa bo nastopila skupina Moonshine. Jutri, 31. decembra, bo po predstavi Snežinka v kraljestvu živali otroke obiskal Dedek Mraz.

Danes ob 15.30 bo na Tartinijevem trgu predstava za otroke Škratka na delu z obiskom Dedka Mraza, zvečer pa bo po piranskih ulicah potekalo tradicionalno koledovanje. Dedek Mraz bo otroke obiskal tudi jutri, 31. decembra, ob 10.30 na piranskem svetilniku. Na Silvestrov večer pa nas bo v Avditoriju Portorož s svojo stand up komedijo nasmejal Tadej Toš. (konec)