V Portorožu na novega leta dan kar 15.000 obiskovalcev

Deli novico s tvojimi prijatelji

Odličen obisk novoletnih prireditev v Portorožu in Piranu. Novoletno popoldne z ognjemetom v Portorož potegnilo 15.000 obiskovalcev. Vse kaže na nov rekord v letnem številu prenočitev.

Množičen obisk Portoroža in Pirana

Zadnji dan v letu je ponudil čudovit pogled na Tartinijev trg, zapolnjen do zadnjega kotička. Množica obiskovalcev je za silvestrovo izbrala Piran ter se zabavala in plesala ob odlični glasbi skupine Samuel Lucas & The Groove Station in DJ-a Adriano Roy Dee Jay. Večer je povezoval izkušeni Iztok Gustinčič, tik pred polnočjo pa sta se mu na odru pridružila tudi župan Občine Piran Đenio Zadković in direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel, ki sta obiskovalcem zaželela sreče in zdravja v novem letu. Rekorden pa je bil tudi obisk novoletnega popoldneva z ognjemetom 1. januarja v Portorožu, kjer se je zbralo kar 15.000 obiskovalcev in si ogledalo veličasten ognjemet. Zabava se je nadaljevala s koncertom Blaž Vrbiča, Anike Horvat in Big banda Grosuplje.

Mag. Igor Novel je ob tem povedal: »Veseli me, da so se obiskovalci tako množično odzvali na silvestrovanje v Piranu in novoletno popoldne v Portorožu, saj sta bili obe prireditvi letos v organizaciji Turističnega združenja Portorož.«

 Božično-novoletni prazniki v številkah

Med 25. decembrom in 2. januarjem so v hotelih občine Piran zabeležili dobrih 32.000 prenočitev, kar je 10 % manj kot v enakem obdobju leto poprej. Do nižjega števila prenočitev je prišlo predvsem zaradi dveh večjih hotelov s skupno skoraj tisoč ležišči, ki sta že od novembra zaprta zaradi prenove. Če iz statistične obdelave izključimo omenjena hotela, kažejo letošnji rezultati na 9-odstotno rast prenočitev.

Prevladovali so tuji gosti, ki so ustvaril tri četrtine vseh hotelskih prenočitev. Med njimi je bilo opaziti največ italijansko in nemško govorečih. Hoteli so bili najbolje zasedeni na silvestrovo, ko je bilo težko dobiti prosto sobo. Portorož in Piran je v prazničnih dneh obiskalo veliko število dnevnih obiskovalcev, k čemur je botrovalo tudi idilično vreme.

Vse bliže novemu rekordu

Leto 2019 je prineslo dobre turistične rezultate. Doslej objavljeni podatki za vse namestitvene kapacitete (vir: Statistični urad RS) so pokazali, da so v občini Piran v enajstih mesecih leta 2019 našteli dobrih 1.814.000 prenočitev, kar je za odtenek bolje kot leta 2018. Vse kaže, da bodo s koncem leta dosegli ali celo presegli rekordne številke leta 2018, ko so zabeležili kar 1.9 prenočitev. Na voljo pa so že letni podatki za hotelske prenočitve. Hoteli občine Piran so v letu 2019 zabeležili 1.3 milijona prenočitev oziroma za 1 % več kot leta 2018.