Fantazima je dosegla pričakovanja

Deli novico s tvojimi prijatelji

Fantazima, ki je od konca novembra pa vse do včeraj bogatila vsakodnevno dogajanje v Kopru, se poslavlja, zdaj se bo Koper začel pripravljati na Istrski karneval, ki bo že konec prihodnjega meseca.

Veliko drsališče ob morju, spremljajoča praznična gostinska ponudba, vsakodnevni program, praznična okrasitev, video mapping na Titovem trgu, predvsem pa množica zadovoljnih obiskovalcev. Vse to je od 29. novembra dalje zaznamovalo Fantazimo v Kopru, ki se je zaključila 12. januarja.

Pospravili so tudi drsališče, na katerem je v poldrugem mesecu drsalo približno 20 tisoč ljudi. Od tega je bilo nekaj manj kot 900 učencev osnovnih šol Mestne občine Koper, ki jim je koprska občina tudi letos omogočila brezplačno drsanje na ledu.

Organizatorji ocenjujejo, da je od 29. novembra do vključno 12. januarja Fantazimo v Kopru obiskalo približno 100 tisoč obiskovalcev. Številni so Koper obiskali zaradi drsališča, bogatega spremljevalnega programa, druženja ob pestri praznični gostinski ponudbi, pa tudi zaradi prazničnih sejmov in, seveda, ogleda praznične razsvetljave in video mappinga na Titovem trgu, ki je nadgradil zimsko ponudbo destinacije.

Lani je Čudolandijo od začetka novembra do sredine februarja obiskalo nekaj več kot 225.000 obiskovalcev, že samo na prižigu lučk je bilo kar 25 tisoč obiskovalcev. Po besedah predstavnice Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, je številka razumljivo višja od letošnje, saj je bilo tudi obdobje daljše. Lani je bilo od začetka novembra do sredine februarja, letos pa od konca novembra do sredine januarja.