Policija: kronika zadnjih 24 ur

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 108 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče, v katerih je nastala zgolj premoženjska škoda. Zasegli so 1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali poškodovanje tuje stvari, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji in 2 vloma. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

V Piranu je nekdo preko noči z ostrim predmetom poškodoval parkiran osebni avtomobil Kia Ceed in lastnika oškodoval za 3.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 10.33  sta se v Sv. Petru, zaradi parkiranja sprla soseda, pri čemer je 63-letnik s pestjo v obraz udaril 22-letnika. Policisti so zoper kršitelja uvedli hitri postopek z odločbo.

Postojnski policisti so ob 13.29 blizu Pivke ustavili 32-letnega Postojnčana, ki je vozil neregistriran avto in to v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. V postopku je moški odklonil tudi strokovni pregled na prisotnost prepovedanih drog. Vozilo so mu policisti zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Pri štetju dnevnih izkupičkov so v eni od koprskih bank našli najprej ponaredek bankovca za 100 evrov in kasneje še ponaredek bankovca za 20 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij, kdo in kje je ponarejen denar vnovčil.

Ob 17.00 je v Gornjih Vremah 65-letnik vozil preblizu desnega roba vozišča in vozilom zadel obcestno tablo. V nesreči se ni nihče poškodoval, nastala je zgolj premoženjska škoda.

V pozno popoldanskih urah je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Sv.Antonu in ukradel ves nakit. Škode je za 30.000 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

Ob 0.31 so piranski policisti na cesti Obala ustavili 41-letnega voznika kombija. Alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Sledi obdolžilni predlog.