< Hangar bar je veliko več kot le prostor, kjer lahko spijemo dobro pijačo! - Obalaplus
Nalaganje

Vnesite za iskanje

Hangar bar je veliko več kot le prostor, kjer lahko spijemo dobro pijačo!

Leto 2020 je leto novih začetkov in sprememb, česar se zelo dobro zavedata David Morgan in Miha Krečič. S 1. januarjem sta prevzela vodenje izolskega Hangar bara, ki ga je do sedaj vodil Matic Horvat. Po pravljičnih sedmih letih jima je slednji predal ključe in ju popeljal v nov svet.

Na čudovito četrtkovo jutro sem se na sončni terasi Hangar bara sestala z Davidom. Z navdušenjem mi je odprl vrata v svoj glasbeni svet in me popeljal čez vizijo, ki sta si jo ustvarila skupaj s svojim poslovnim prijateljem Miho.

David je, po domače povedano, pravi stari maček na glasbeni sceni. Je profesionalni glasbenik, ki igra bobne že od kar pomni, ukvarja se z učenjem glasbe, z inštrukcijami, snemanjem, pa tudi marketinški svet mu ni tuj.

V hipu začutim pravo energijo in zavem se, da bo Hangar vodil do zvezd. »Letos je očitno res leto sprememb. Matic me je kontaktiral in mi rekel, da se želi umakniti iz Hangarja in da išče nekoga, ki bi prevzel ta klub. Jaz ga rad kličem klub in ne lokal, ker je Hangar veliko več kot le prostor, kjer lahko spijemo dobro pijačo,« prav to so bile prve besede, ki mi jih je David zaupal.

Ponudba se mu je v trenutku zdela zanimiva. »Od nekdaj je bil moj »sogno nel casetto« imeti svoj klub in hvala bogu imam svojega poslovnega prijatelja, Miho Krečiča, s katerim sva že marsikaj preživela. In glede na to, da je gradbeni inženir, se mi je zazdela ta kombinacija zmagovalna. Vrgla sva karte na mizo in brez da bi kaj preveč vedela o stvareh, ki nas čakajo, šla v akcijo.«

Med pogovorom je David ves čas govoril v množini, saj se zaveda, da več glav več ve in da le s skupnimi močmi lahko premagajo vse izzive. »Smo ekipa, team, saj je vodenje lokala ekipni šport. Skupaj s sodelavci premagujemo ovire, skupaj se vsi veselimo in skupaj zmoremo ponuditi najboljše. Obnovili smo že nekaj stvari in to s pomočjo ljudi, od katerih tega sploh nisem pričakoval. Z Miho sva štartala vsak s svojim valjčkom v roki in z vprašanjem: Ok, kje zdaj začneva?«

S pomočjo sodelavcev in prijateljev sta Hangar baru doprinesla novo energijo in ustvarila tudi pravo dnevno sobo. Ker pa Hangar za njiju predstavlja veliko več kot lokal, sta k sodelovanju povabila še enega pomembnega akterja, ki bo klubu vliv prave gurmanske užitke. Gre za spremembo, ki je povezana s kulinaričnim svetom, saj sta k sodelovanju povabila šefa Enisa Beganoviča. »V čim krajšem času si želimo aktivirati kuhinjo, tako da bo Hangar spojil vse, kar imamo najraje: food, drink and music (op. a. hrano, pijačo in glasbo). Takšni so pravi klubi po svetu in takšen bo kmalu tudi Hangar. To je naš plan, naš cilj. Računamo na stare goste in kot smo lahko videli na otvoritvi, tudi na nove, ki mogoče spadajo v starejšo starostno skupino. Želim si obuditi zlate stare čase, ko smo pred 15, 20 leti vse generacije žurale skupaj.«

David želi ohraniti srce Hangarja, kot pravi, pa mu bo 100-odstotno predal tudi svojo dušo. S kakovostno glasbo se bo približal vsem subkulturam in ljudem, ki znajo ceniti drugačnost. »Koledar dogodkov si lahko že pogledate na našem Facebook profilu (Hangar bar), program smo postavili do aprila. Gre za kvalitetno glasbo, ki ne bo nikogar pustila ravnodušnega. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande, rap evente You know the Drill, dvakrat mesečno jazz session, projekt Hangar lab (op. a. Hangarjev laboratorij), kjer gre za funkovske skladbe, vsaka edicija pa bo imela še svojega gosta. Dvakrat do trikrat mesečno bomo ponudili tudi avtorske večere. Interes je gostiti mednarodne glasbenike. Prošenj je že veliko, počasi bomo videli, kako naprej.«

Ena izmed želj je gostiti mednarodne blues artiste, vendar se dobro zaveda, da je pred njim še veliko dela. »Moja želja je tudi ta, da bi se aktivirali sponzorji, da začnemo vsi gledati na Hangar ne kot na lokal ampak kot na glasbeni klub in da se zavemo, da si lahko med seboj pomagamo. Mi s promocijo in oglaševanjem, sponzor pa seveda s finančno pomočjo, da si lahko privoščimo nekaj, kar si trenutno sami ne moremo.«

V Hangarju smo dobrodošli vsi ljudje, vseh vrst subkultur, z različnimi načini razmišljanja in pogledi na svet. Vsak izmed nas bo našel prostor zase, kjer se bo počutil udobno in sproščeno. »Ena zadeva mi je še zelo pomembna in to je mnenje gostov. Vem, da to malokdo upošteva, a si res želim vedeti, kaj si vi želite. Veliko želj imam tudi sam, vendar bi mi bilo v veliko veselje, da bi me vi, morda na Facebooku ali Instagramu kontaktirali, mi izrazili svoje kritike in želje. Obljubim, da se jih bom potrudil uresničiti. Že veliko let sem imel željo imeti nekaj svojega in zdaj, ko je dejansko prišlo do tega, bom dal res vse od sebe. Tudi občina Izola naju je z Miho dobro sprejela, zaenkrat nama izkazuje veliko podpore. Že sedaj lahko povem, da se dogovarjamo za soorganizacijo in pomoč pri organizaciji novih svežih festivalov, ki se bodo odvijali v Izoli. Vrata imava na stežaj odprta, kar nam daje še dodaten zagon.«

Kot smo se lahko tudi sami sedaj prepričali, je Hangar bar letos vdihnil nov zrak in nad seboj prejel dve zagnani osebi, ki mu že dajeta čas, energijo in srce. Hangar bar se bo kaj kmalu prelevil v pravi klub, kjer bo združeval vse generacije, vse subkulture in vse vrste glasbe, ki jih svet premore.

David Morgan in Miha Krečič, hvala! Zaradi vaju je naša Obala bogatejša!

  1. s.: Bi radi nastopali v Hangarju? Pišite Davidu na david.hangarbar@gmail.com. Tako kot mene bo tudi vas sprejel odprtih rok. Je čudovit, pozitiven in energičen, moški z velikim M-jem, ki ne grize.

Klara Beltram

Oznake:
Prejšnji prispevek

Spletna stran za svojo funkcionalnost uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Več o piškotkih lahko izveste tukaj

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close