Prodali stara stanovanja, denar namenili gradnji novih

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občinski svet Občine Izola je potrdil prodajo štirih stanovanj v starem mestnem jedru na naslovu Veliki trg 7, Skladiščna ulica 4, Ljubljanska ulica 13 in Gregorčičeva ulica 62, ki so v upravljanju javnega podjetja Komunala Izola in katerih leto izgradnje sega med leti 1820 in 1900.

Vsa stanovanja so v slabem stanju in potrebna temeljite obnove. Po preučitvi stanja, velikosti ter lege posameznih nepremičnin, je iz ekonomskega vidika nekatere prazne nepremičnine bolj racionalno prodati, kupnine od prodaj pa vložiti v obnovo drugih nepremičnin in novogradnjo. Na tak način bi pridobili nova stanovanja, zgrajena po sodobnih standardih in v lastniško zaokroženih celotah, kar omogoča učinkovitejše upravljanje. Obenem se stanovanjski fond v lasti Občine ne zmanjša, saj bodo pridobljena sredstva s prodajo stanovanj lahko investirana v obnovo objekta na Krpanovi ulici 5 in novogradnjo večstanovanjskega objekta na Cegnarjevi ulici 2 – 4. Na obeh lokacijah bodo pridobili po štiri stanovanja.

 

Zaradi zagotavljanja dodatnega števila neprofitnih najemnih stanovanj je Občina Izola pristopila k nakupu nepremičnine v Livadah, v bližini živilske trgovine Hofer, v izmeri 1.279 m2, ki je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank d. d. Občina je namreč lastnica sosednjega zemljišča. Svetniki so nakup potrdili.