Tantadruja za življensko delo prejela Marija Vidau

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za ustvarjalci Gledališča Koper je pester in zanimiv teden. Igralci in plesalci so nadaljevali z vajami za predstavo Stoletje mjuzikla. Prav tako je vadila zasedba predstave Dom Bernarde Albe, nadaljevali pa smo tudi z vsemi virtualnimi dejavnostmi: od gledaliških ur do pravljic in pesmic za osnovnošolsko mladino.

 

»Pomen naših spletnih aktivnosti med koronsko krizo so prepoznali tudi primorski mediji, ki so Gledališče Koper imenovali za eno izmed osebnosti Primorske meseca aprila. Ob koncu minulega tedna smo sodelovali še pri soustvarjanju koprskega občinskega praznika v petek, 15. 5: v sklopu Kolegija direktorjev javnih zavodov za kulturo in umetnost Mestne občine Koper smo na novinarski konferenci spregovorili o položaju in prihodnosti ustanov, vključenih v kolegij. Sodelovali smo pri snemanju filma, nadomestil je proslavo, in soustvarjali dvanajsturni Kulturno-znanstveni video maraton, ki je sledil dan po prazniku«, so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Slavnostno je bilo tudi včeraj, ko so na kanalu youtube Gledališča Koper ter na preostalih virtualnih profilih SSG Trst in SNG Nova Gorica pripravili virtualno razglasitev letošnjih dobitnikov primorske gledališke nagrade tantadruj.

 

Razglasitev je povezovala tržaška igralka Lara Komar, scenarij je pripravil Danijel Malalan, režiser virtualne razglasitve bo Jaka Ivanc. Dobitniki letošnjih nagrad po kategorijahpa so:

 

–           za življenjsko delo kostumografinja Marija Vidau;

–           za igralsko stvaritev igralec Juri Drevenšek za vlogo radijskega novinarja v drami Na valovih Saše Pavček, v režiji Alena Jelena ter koprodukciji SSG Trst in ŠKUC gledališča v sodelovanju s Cankarjevim domom;

–           za predstavo Šest oseb išče avtorja, v režiji Paola Magellija in produkciji SNG Nova Gorica, v celoti;

–           za gledališke dosežke: ekipa pod vodstvom Jake Ivanca, dramaturginje Ire Ratej in tehničnega vodje Iva Štokoviča za niz spletnih bralnih uprizoritev Cankarjevih dram v projektu Gledališče za maturo.