10 kremnih juh, ki jih pripravite v manj kot pol ure

Hitre, zdrave, okusne, a zelo enostavne juhe, ki jih lahko pripravite za kosilo ali večerjo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ko se temperature spustijo in zrak zadiši po jeseni, ni nič boljšega kot skleda tople, kremaste juhe. Krepke in zdrave juhe na osnovi zelenjave so idealna izbira: pripravljene so hitro, so zelo hranljive in omogočajo neskončne kombinacije zelenjave. Preverite 10 okusnih idej, ki jih lahko pripravite doma v manj kot pol ure!

bučna juha

Kremna juha iz buče

Sladkasta in svilnata, popolna za jesenske večere. Za pripravo rabite malo šalotke, 1 krompir, približno 400 gramov buče, sol in poper po potrebi ter oljčno olje in bučno olje za dekoracijo. Dodate lahko tudi kanček muškatnega oreščka in malo smetane za še polnejši okus. Za dekoracijo uporabite bučna semena.

Kremna juha iz krompirja

Nežna in hkrati popolna za tiste dni, ko si želite nekaj toplega in pomirjujočega. Krompir poskrbi za bogato teksturo, medtem ko zelišča, kot sta bazilika ali rožmarin, dodajo svežino in aromatičen zaključek. Postrezite jo z žličko oljčnega olja in hrustljavimi zeliščnimi kruhki – preprosto udobje v skledi.

Kremna juha iz pora

Prefinjena in hkrati preprosta juha, ki združuje nežno sladkost pora z bogato, kremasto teksturo krompirja. Popolna za lahko večerjo ali kot elegantna predjed, ki pogreje in razveseli brbončice.

Kremna juha iz bučk

Sveža in nežna juha, ki jo lahko postrežete toplo ali hladno. Popolna z dodatkom popečenih kruhkov in nekaj parmezana.

Kremna juha iz gob

Zemeljski okusi gob se lepo povežejo s smetano ali rastlinskim napitkom. Čudovita izbira za vse ljubitelje gozdnih arom.

Kremna juha iz brokolija

Polna vlaknin in vitaminov, prava energijska bomba. Za še več svežine dodajte limonin sok in nekaj popečenih mandljev.

 Kremna juha iz paradižnika

Mediteranska klasika. Sladkobo paradižnika uravnotežite z baziliko ter kapljico oljčnega olja in začutili boste okus po poletju v vsaki žlici. Sicer pa za pripravo ne rabite nič drugega kot paradižnike (ali paradižnikovo mezgo), čebulo, malo zelene, oljčno olje, sol, poper in baziliko. 

karolina kolodziejczak x7hMzWxZa78 unsplash

Kremna juha iz korenja

Topla, živo oranžna in bogata z vitaminom A, ta kremna juha združuje korenje, čebulo in krompir, kuhana v zelenjavni jušni osnovi ter obogatena z oljem ali maslom. Za rahlo pikanten ali osvežujoč pridih jo lahko začinite z ingverjem ali pomarančno lupinico, soljo in poprom po okusu.

Kremna juha iz čičerike

Polnovredna in nasitna juha, ki jo lahko pripravite tudi kot osnovo za humus. Dodajte malo kumine in čilija za orientalski pridih.

Kremna juha iz graha

Sveža in lahka, idealna v vseh letnih časih. Zmešajte z meto in jogurtom za popolno ravnovesje okusov.

juh
Vse te juhe lahko obogatite s praženimi semeni, kapljico oljčnega olja ali popečenimi kruhki.