3 nezahtevne sobne rastline za vsakogar

Deli novico s tvojimi prijatelji

Marsikdo med nami je že imel težave s sobnimi rastlinami. Nekatere zahtevajo precej znanja, spet druge so primerne za tiste, ki z njimi nimajo veliko izkušenj, pa vendar si želijo v svoj dom vnesti malo zelenja. Tukaj so 3 sobne rastline, ki so primerne za vsakogar, in za vse prostore. Tudi temnejše.

 

Calathea Orbifolia, ki izvira iz Bolivije, je ena izmed večjih predstavnic vrste Calathea. V širino meri do 30cm, v višino pa lahko zraste kar do enega metra. Ima velike okroglaste liste temnejših zelenih barv s svetlejšimi belkastimi progami. Čeprav sodijo med nezahtevne rastline, se nam lahko pri Calathei hitro zalomi. Ker prihaja iz tropskega okolja, potrebuje stalno vlažnost in temnejši, topel prostor.

 width=

 

 

Taščin jezik, ali Sansevieria (ki izhaja iz latinskega imena), je zelo popularna sobna rastlina. Je idealna za začetnike, saj je izredno odporna in skoraj neuničljiva. Najraje se stiska v premajhnem lončku, potrebuje pa zelo malo svetlobe in vode. Primerna je za spalne prostore, saj čisti zrak, in ponoči prostor obogati s kisikom.

 width=

 

 

Zamija je ena najbolj hvaležnih rastlin. Lahko jo še tako zanemarjate, pa vam bo kljub temu uspevala. Tudi zato je idealna za vse, ki se s sobnimi rastlinami srečujete prvič, ali ste med tistimi, ki vam nikakor ne uspevajo. Sicer je zamija ena izmed tistih, ki rastejo počasi, vendar se z izgledom in enostavnim vzdrževanjem več kot odkupi.

 width=